Amenintare fara precedent a Rusiei la adresa SUA. Moscova, gata sa DOBOARE avioanele americane din Siria

externe

Rusia avertizeaza Statele Unite sa nu atace pozitiile armatei siriene proguvernamentale. In caz contrar, americanii vor suporta consecintele. Ministerul Apararii de la Moscova este institutia care formuleaza avertismentul, informeaza Digi24.

Un purtator de cuvant precizeaza ca Rusia si guvernul de la Damasc au suficiente resurse pentru a bloca un astfel de atac prin doborarea avioanelor care incearca sa loveasca armata lui Bashar al-Assad.

„Armata siriana este inzestrata cu sisteme eficiente de aparare antiaeriana precum S-200 BUK si alte sisteme si tehnica reinnoite anul trecut. In afara de acest lucru, as dori sa le reamintesc strategilor americani ca apararea spatiului aerian este asigurata din bazele rusesti de la Hmeymim si Tartus de sisteme S-400 si S-300, a caror raza de actiune poate reprezenta o surpriza pentru orice obiect zburator neidentificat”, a spus Igor Komasenkov, purtator de cuvant al ministerului Apararii.

Moscova a tinut sa faca aceste precizari dupa ce presa din Statele Unite a scris ca administratia SUA ar putea lansa atacuri contra armatei siriene.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: