Amenintarea ISIS din februarie: „Vom trimite 500.000 de IMIGRANTI in Europa”. Astazi sunt aici

news

In luna februarie 2015, presa italiana a publicat inregistrarea unei convorbiri telefonice, conform careia ISIS ameninta ca va trimite 500.000 de imigranti in Europa, daca vor fi atacati. „Vom trimite mii de ambarcatiuni, vom crea haos in Mediterana”, se afirma in inregistrare. Astazi, imigrantii sunt aici.

Potrivit transcrierii unor interceptari telefonice, data publicitatii de cotidianul Il Messagero, citat de Daily Mail,  ISIS ameninta ca va recurge la emigranti, ca arma psihologica contra Europei, si in special a Italiei, daca aceasta intervine in Libia. In conversatiile interceptate de politia italiana, jihadistii spuneau ca vor trimite mii de ambarcatiuni pline cu emigranti catre coastele italiene.

In inregistrare se afirma, de asemenea, ca printre imigranti vor fi infiltrati si teroristi.

Sase luni mai tarziu, Europa se confrunta cu un val de imigratie fara precedent in istoria recenta. Potrivit unor estimari, peste 300.000 de imigranti au ajuns pe coastele europene, in ambarcatiuni care au traversat Marea Mediterana. Si continua sa soseasca. Acest val are loc concomitent cu pregatirile Turciei si Statelor Unite de a ataca militantii ISIS din Siria.

Tot ce se intampla acum pare sa confirme ca ISIS s-a tinut de cuvant. Nimeni insa dintre liderii occidentali nu face nicio referire la amenintarile din februarie ale liderilor jihadisti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: