Amenintari violente la Rossiya 1: „Lituania si Polonia se comporta prea insolent. Poate facem un coridor terestru pana la Kaliningrad, se poate avea grija de ele mai repede decat de Ucraina” – Video

externe

Serghei Mikheev, „analist” la postul de televiziune rusesc de stat Rossiya 1, a lansat amenintari violente cu lovituri nucleare la adresa Uniunii Europene daca NATO va indrazni sa trimita un contingent de mentinere a pacii in Ucraina.

„Trebuie sa transmitem Europei un lucru simplu. Veti primi un atac nuclear in cazul in care veniti cu vreun contingent NATO de mentinere a pacii, daca incepeti sa il mutati undeva, etc. Acest lucru va insemna razboi nuclear. Da! Acest lucru va insemna razboi nuclear! Acest lucru trebuie sa fie foarte clar.

Polonezi, Varsovia voastra se va evapora intr-o jumatate de secunda. Curajosi germani, curajosi estonieni, curajosi baltici. Apropo, despre curajosii baltici. Am auzit ca sunt mari probleme la granita din Kaliningrad. Poate ca ar trebui sa se puna problema unui coridor spre Kaliningrad. Un coridor terestru spre Kaliningrad.

Cred ca Lituania si Polonia se comporta prea insolent. Si inca nu au inteles ca se poate avea grija de ele mai repede decat de Ucraina. Pentru ca coridorul este o chestiune de operatiune militara locala si este mult mai usor decat ceea ce facem acum in Ucraina”, a sustinut Mikheev la televiziunea de stat a Rusiei.

Carl Bildt, fost premier al Suediei si co-presedinte ale departamentului pentru relatii externe al Consiliului European, atrage atentia ca un astfel de discrus nu poate fi ignorat.

„Nu avem dreptul sa ignoram ce se spune la televiziunea de stat 🇷🇺 in aceste zile. Din pacate, acest lucru are tot potentialul de a deveni mult mai rau”, a subliniat Bildt.

Rusia nu poate castiga razboiul sau din Ucraina, a afirmat marti secretarul general al ONU Antonio Guterres, care a cerut negocieri de pace imediate, relateaza DPA si Reuters.

”Ucraina nu poate fi cucerita oras cu oras, strada cu strada, casa cu casa. Exista destule oferte pe masa pentru a inceta ostilitatile si a negocia serios – acum”, a declarat el la New York.

”Acest razboi nu poate fi castigat. Mai devreme sau mai tarziu, va trebui sa se mute de pe campul de lupta la masa pacii. Continuarea razboiului in Ucraina este moral inacceptabila, politic de nesustinut si militar lipsita de sens”, a subliniat Guterres.

El a cerut incetarea ”razboiului absurd” inceput prin invadarea Ucrainei de catre Rusia, in urma cu o luna, avertizand ca poporul ucrainean ”traieste un adevarat cosmar”.

Armata rusa a lansat pe 24 februarie o ofensiva militara de amploare impotriva Ucrainei, invadand aceasta tara din mai multe directii. Occidentul a reactionat, Uniunea Europeana, SUA si Regatul Unit impunand sanctiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia isi numeste agresiunea sa in Ucraina drept ”operatiune militara speciala pentru denazificarea si demilitarizarea” tarii vecine.

Antonio Guterres a spus ca aproximativ 10 milioane de ucraineni si-au parasit caminele si a avertizat ca efectele razboiului se simt deja la nivel global, ”cresterea masiva a preturilor la alimente, energie si ingrasaminte amenintand sa se transforme intr-o criza globala cauzata de foamete”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: