Amenzi pentru protopopul de Barlad si alti sase preoti. Ei au sfintit mobilierul in restaurantul unui general in rezerva, vicepresedinte al Partidului Neamul Romanesc

news

Protopopul de Barlad, Vasile Laiu, si alti sase preoti au fost surprinsi de politisti, luni seara, intr-un restaurant din oras la un eveniment privat. Toti au fost amendati.

Protopopul Laiu se afla in salonul restaurantului impreuna cu sase preoti. Acestia au fost solicitati de patronii localului pentru a sfinti noul mobilier, in conditiile in care sunt interzise orice activitati in interiorul restaurantelor in Barlad, din cauza ratei crescute de Covid 19, de peste 3/1000 de locuitori. Oamenii care au vazut ca la restaurant se aduna preotii, au crezut ca se face o masa si suparati au sunat la 112, scrie Vremea Noua.

Restaurantul ar apartine generalului (r) Neculai Rotaru, vicepresedinte al Partidului Neamul Romanesc.

Initial, la eveniment a participat si PS Ignatie, Episcopul Husilor. „Nu a stat nici 5 minute, a plecat ca avea treaba la Husi la Episcopie, iar acolo la slujba de sfintire am ramas eu cu vreo sase preoti din parohiile din Barlad. Am fost solicitati, ca tot nu era activitate la restaurant, fiind inchis, sa sfintim sala mica, din acest restaurant, care are mobila nou. Si ne-am trezit cu politia. Domnul Rotaru a facut o slujba de binecuvantare a salii mici si am fost doar vreo sase persoane. Preasfintitul a avut programat ceva si nu a stat, nu era acolo cand a venit politia. Am fost legitimati, ne-au luat datele, probabil ca urmeaza sa fim amendati, ce sa facem? Astea-s riscurile! Erau si politistii uimiti, ca au fost informati de altceva .. ca ar fi petrecere. Au fost au vazut… sa isi faca politia treaba, ce sa facem noi?”, a declarat protopopul Vasile Laiu.

“In cursul zilei de astazi, 8 martie a.c., incepand cu ora 20:10, politistii din cadrul Politiei Municipiului Barlad sprijiniti de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, au sistat derularea unui eveniment privat, organizat intr-un restaurant, amplasat pe strada Primaverii, din municipiul Barlad, judetul Vaslui, cu participarea unui numar de 9 persoane. Ca urmare a celor constatate, politistii si jandarmii care au descins la fata locului au aplicat fata de administratorul localului dar si fata de participantii identificati un numar de 10 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de peste 6.500 lei, pentru incalcarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a precizat Bogdan Gheorghita, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: