Amenzi plus dosar penal pentru AUR-istii care au luat cu asalt Primaria Timisoara. Doua amenzi pentru George Simion

politica

Inspectoratul de Jandarmi al judetului Timis a dat opt amenzi pentru nepurtarea mastii de protectie in spatiu inchis si alte patru pentru incalcarea ordinii si linistii publice, dupa incidentul de la Primaria Timisoara, unde mai multi membri si simpatizanti AUR au intrat scandand lozinci impotriva primarului Dominic Fritz.

Subprefectul de Timis Ovidiu Draganescu a anuntat ca Inspectoratul de jandarmi a dat primele 12 amenzi, dupa ce oamenii legii au vizionat imagini de la incidentul de vineri, cand mai multi membri si simpatizanti AUR au intrat in cladirea Primariei Timisoara, scandand.

„Inspectoratul Jandarmeriei Timis a aplicat primele amenzi in urma scandalului de ieri. In urma vizionarii filmarilor si fotografiilor operative cu ocazia patrunderii in sediul Primariei Municipiului Timisoara a membrilor AUR, au fost constatate si aplicate 12 sanctiuni contraventionale astfel:

– 8 sanctiuni in baza Legii 55/2020 in valoare de 4.500 lei, pentru intrarea intr-un spatiu inchis fara purtarea mastii de protectie

– 4 sanctiuni in baza Legii 61/91 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice in valoare de 2.000 lei”, a anuntat Ovidiu Draganescu, citat de news.ro.

Astfel, George Simion a primit doua amenzi, intrucat nu purta masca si a incalcat normele de convietuire sociala.

Citeste si: Dosar penal pentru extremistul George Simion dupa ce a intrat cu forta in Primaria Timisoara: „Savarsirea infractiunii de violare a sediului profesional”

Vineri, mai multi membri si simpatizanti ai AUR, alaturi de care s-a aflat liderul acestui artid, George Simion, au patruns in sediul Primariei Timisoara scandand lozinci precum ”Iesi afara, javra ordinara”, ”Herr Fritz, nu uita, Timisoara nu-i a ta” sau ”Rusine, rusine sa va fie”.

Ulterior, Inspectoratul de Politie al judetului Timis a anuntat ca a deschis dosar penal pentru violarea sediului profesional, cercetarile fiind conduse de un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Comentarii: