Amenzile i-au speriat pe „luptatorii pentru libertate”. Bode anunta ca numarul protestatarilor a scazut de la 31.000 la doar 400

news

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anuntat duminica, la Prima TV, ca din 29 martie au fost aplicate 6.500 de amenzi protestatarilor anti-masca. El a subliniat ca numarul protestarilor a scazut de la 31.000, la nivel national, in 30 martie pana la 400.

„Luni, 30 martie, au fost la nivel national aproximativ 31.000 de persoane. Sambata au fost in jur de 400, cam asta a fost curba descendenta a protestelor. Obiectivul nostru a fost sa diminuam riscurile la sanatatea publica si sa mentinem un climat de ordine si siguranta publica. De duminica, 29 martie, au participat in medie 9.000 de protestatari pe zi, de la 31.000 s-a ajuns la 400.

Au fost aplicate 6.500 de amenzi in valoare de 3,3 milioane de lei. Au fost constatate 68 de infractiuni, cele mai grave au fost in Bucuresti, in Piata Unirii, unde au fost manifestari violente din partea unui grup minoritar. S-au intocmit 8 dosare penale pentru ultraj, pentru furt, pentru distrugere. In final, 14 au fost arestati pentru 30 de zile, 3 sunt sub control judiciar si 2 minori sunt sub arest la domiciliu. 193 de persoane au fost duse la audieri in respectiva noapte.

(…) A fost o incercare de a provoca fortele de ordine, i-au jignit, au aruncat cu apa. Din fericire, Jandarmeria a reactionat cu calm. Cercetarile vor continua pana ii vom identifica pe toti”, a declarat Bode la Prima TV.

Intrebat daca senatoarea Diana Sosoaca a fost amendata, Bode a confirmat.

„Ma abtin greu sa comentez comportamentul unor parlamentari care aleg deliberat sa incalce legea. Este un act de iresponsabilitate fata de ceilalti care respecta legea. A fost sanctionata contraventional in mai multe randuri, numarul si valoare privesc persoana in cauza, nu pot sa le comunic public. Va asigur ca institutiile au aplicat legea”, a mentionat Bode.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: