„America, sunt onorat ca m-ai ales”. Joe Biden isi proclama victoria. Marile televiziuni americane confirma ca a castigat

externe

Joe Biden, Donald Trump, candidat, republican, clar, Casa Alba

Candidatul democratilor la Casa Alba, Joe Biden, a castigat scrutinul prezidential in detrimentul presedintelui in exercitiu, republicanul Donald Trump, au anuntat sambata mass media americane, transmit agentiile internationale de presa.

AFP califica anuntul drept „o victorie care marcheaza o turnura istorica pentru America si pentru lume, dupa patru ani de ruptura in mandatul presedintelui republican”.

Dupa patru zile de suspans, candidatul democrat si fostul vicepresedinte in mandatul lui Barack Obama a fost dat castigator cu 273 de mari electori, gratie unui succes in statul-cheie Pennsylvania, potrivit posturilor CNN, NBC si CBS, scrie France Presse.

Joe Biden s-a declarat onorat ca americanii l-au ales sa conduca tara, intr-un mesaj postat sambata pe Twitter, transmite Reuters.

Biden a avertizat ca il asteapta o munca grea, dar a promis sa fie presedintele tuturor americanilor.

„America, sunt onorat ca m-ai ales pentru a conduce marea noastra tara. Ne asteapta o munca grea, dar va promit: voi fi presedintele tuturor americanilor – fie ca ati votat pentru mine, fie ca nu. Voi pastra increderea pe care v-ati pus-o in mine”, a scris fostul vicepresedinte american pe contul sau de Twitter.

Presedintele in exercitiu al SUA, republicanul Donald Trump, a avertizat sambata ca scrutinul prezidential este departe de a se fi incheiat, dupa ce mass media americane l-au declarat castigator al alegerilor din 3 noiembrie pe candidatul democrat Joe Biden, transmite Reuters.

Trump a anuntat ca echipa sa de campanie va incepe de luni actiunile in instanta.

Liderul de la Casa Alba a mai declarat ca Joe Biden „se grabeste sa pozeze in mod fals in invingator”.

„Stim cu totii de ce Joe Biden se grabeste sa pozeze in mod fals in invingator si de ce aliatii lui din mass media se chinuie atat sa-l ajute: nu vor sa se afle adevarul. Purul adevar este ca acest scrutin este departe de a se fi incheiat”, a scris Trump pe contul sau de Twitter.

Biden va deveni cel de-al 46-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: