Un american a fost prins in Siberia, unde cauta „o viata mai buna”. Ce i-au facut rusii

externe

Un cetatean american in varsta de 29 de ani a fost deportat din Rusia dupa ce a intrat ilegal in tara pentru a cauta „o viata mai buna”, scrie presa rusa, citata de Washington Post.

Barbatul se numeste Julio Prieto si lucra pana recent in Colorado, ca agent de asigurari. El a incercat initial sa intre fara viza din Kazahstan, apoi a reusit sa treaca ilegal granita, fiin dprins de politisti langa orasul Karasuk, la est de Novosibirsk.

El le-a declarat autoritatilor ca se afla in cautarea unei „vieti mai bune”, spunand ca spera sa isi gaseasca de lucru in Siberia.

Prieto a pledat ca vinivat la acuzatia de patrundere ilegala in Rusia, riscand astfel o pedeapsa cu inchisoarea de pana la doi ani. Insa a fost amendat initial cu 7.000 de ruble (105 dolari), dupa care amenda a scazut la 2.000 de ruble.

Luni, Prieto a fost deportat din Rusia cu un avion care a decolat de la Novosibirsk spre New York. Guvernul rus a platit costul biletului.

Americanul s-a aratat foarte dezamagit de ce i s-a intamplat in Rusia. „A fost extrem de dezamagit. A spus ca isi dorea sa stea in Rusia, o tara pe care a placut-o initial. Ek spera sa beneficieze de ospitalitatea Rusiei, dar a fost refuzat”, a declarat unul dintre politistii care l-au escortat pe Prieto.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: