„Americanii au dat mita?”. Sputnik, canal de propaganda al Kremlinului, se implica in cazul fetitei de la Baia de Arama

news

Sputnik.md, platforma de propaganda a Kremlinului, preia subiectul dramatic al fetitei de la Baia de Arama si il transforma in tema de atac impotriva Statelor Unite.

„Prea mica pentru o durere asa mare – drama Sorinei, fetita adoptata de americani”, titreaza Sputnik, platforma finantata oficial de catre regimul de la Moscova.

„Politistii au venit cu mandat si nu au fost induplecati de strigatele micutei, care a fost smulsa de langa sora sa”, scrie site-ul rusesc.

„Americanii au dat mita?”, se intreaba apoi Sputnik.

Citeste si: Razboiul hibrid. Cum s-a propagat fake news-ul privind prelevarea de organe in cazul fetitei din Baia de Arama

Parchetul General a emis un comunicat de presa, vineri seara, in care prezinta filmul evenimentelor care au dus la incidentele dramatice de la Baia de Arama.

Potrivit Parchetului, asistentul maternal nu a avut un comportament adecvat fata de fetita de-a lungul timpului: „atitudinea si actiunile asistentului maternal S. M. au dus la ingreunarea procesului de acomodare dintre minora si familia adoptatoare, aceasta influentand negativ fetita cu privire la formarea unei imagini reale asupra familiei de adoptie, a adus diverse acuze si a adresat cuvinte jignitoare specialistilor institutiei, la intalnirile de acomodare dintre minora si familia de adoptie, de fata fiind si minora S. S., si a facut afirmatii jignitoare cu privire la etnia si sanatatea mentala a acesteia”.

Procurorii arata apoi de ce s-a ajuns la interventia politistilor pentru ca fetita sa fie luata din casa asistentului maternal.

„S-a incercat sa se discute cu minora S.S. insa nu s-a putut relationa cu aceasta deoarece a inceput sa planga. In aceste conditii i s-a cerut numitei SM sa o linisteasca pe minora, insa aceasta nu s-a implicat, timp in care celelalte persoane majore din imobil au inceput sa strige, agitand-o si mai mult pe minora.

Deoarece, minora trebuia linistita intr-un timp cat mai scurt, s-a luat hotararea ca aceasta sa mearga impreuna cu parintii adoptivi, care au asteptat-o in afara imobilului, cu psihologul si asistentul social la IML Craiova, in vederea examinarii fizice si pentru a fi consiliata de psihologul prezent.

Minora a opus rezistenta, deoarece, in permanenta, i s-a inoculat de catre familia numitei SM ca parintii adoptivi ar putea sa-i faca rau”, au explicat procurorii.

Mai mult despre:


Comentarii: