Americanii isi apara aliatii cu o arma SF: Electromagnetic Railgun, tunul care da fiori Rusiei si Chinei

externe

SUA testeaza o noua arma, cu ajutorul careia vor sa tina departe China si Rusia.

Conform Wall Street Journal, vorbim despre un tun electromagnetic, denumit generic „Electromagnetic Railgun”. Arma este destinata, in primul rand, apararii statelor baltice de amenintarea ruseasca, precum si sustinerii aliatilor SUA impotriva Chinei, in Marea Chinei de Sud.

Robert Work, prim-adjunctul ministrului Apararii, spune ca Rusia detine deja arme capabile sa traga la distante foarte mari cu munitie conventionala, dar cu o masa mai mare. Work aminteste ca un astfel de pericol nu poate fi ignorat, subliniind ca „Electromagnetic Railgun” poate fi arma care sa riposteze unor eventuale lovituri ale inamicului.

Arma impinge un proiectil conductor de energie electrica, cu ajutorul unei sine electromagnetice. Viteza obuzului poate ajunge la aproximativ 20.000 de metri pe secunda.

Proiectarea acestui tun a inceput in urma cu 10 ani, fiind cheltuite pana acum 1,5 miliarde de dolari. Vor mai fi cheltuite alte 800 de milioane de dolari pentru ca acest tun sa fie transformat intr-o arma defensiva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: