Americanii nu se joaca. Oligarhul Vlad Plahotniuc, interdictie de a intra in SUA. Acelasi mesaj ca in cazul Dragnea

news

Oligarhul moldovean Vlad Plahotniuc si familia sa au primit interdictia de intrare sau sedere pe teritoriul SUA din cauza implicarii in fapte de coruptie, releva un comunicat al Departamentului de Stat dat luni publicitatii.

”In calitatea sa oficiala, Plahotniuc a fost implicat in acte de coruptie care au subminat statul de drept si au compromis grav independenta institutiilor democratice din Republica Moldova”, se arata in comunicatul diplomatiei americane.

Interdictia se aplica lui Vlad Plahotniuc, sotiei sale Oxana Childescu, fiului sau Timofei Plahotniuc si copilului minor al lui Plahotniuc.

”Actiunea de astazi trimite un semnal puternic ca Statele Unite nu tolereaza coruptia si sunt alaturi de poporul Republicii Moldova in lupta sa contra coruptiei. Departamentul de Stat va continua sa-si foloseasca autoritatea pentru a promova tragerea la raspundere a celor vinovati de coruptie in aceasta regiune si la nivel global”, adauga comunicatul citat.

Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova in ziua cand guvernul condus de Pavel Filip si-a anuntat demisia. Plahotniuc a scris intr-o postare pe social media ca ”are nevoie de timp pentru a-si securiza familia”, insa nu a mentionat tara in care se afla.

Controversatul om de afaceri, despre care s-a spus ca tinea sub control principalele institutii ale statului din Republica Moldova, a fost dat in cautare internationala si interstatala de catre Centrul National Anticoruptie din Chisinau dupa ce nu s-a prezentat la politie in urma aplicarii arestului preventiv, conform Unimedia.

Intr-un mesaj pe Twitter, Pompeo a scris ca „actele de coruptie comise de Vladimir Plahotniuc au subminat domnia legii si au compromis in mod serios independenta instiutiilor democratice”. „Statele Unite sunt alaturi de Moldova in lupta impotriva coruptiei”, a mai scris Secretarul de stat Mike Pompeo.

 

Mai mult despre:

Comentarii: