Americanii si rusii s-au INTELES. Cum vor evita „incidentele NEDORITE” din spatiul aerian al Siriei

externe

Rusia si Statele Unite au semnat, marti, un memorandum de cooperare pentru evitarea incidentelor in spatiul aerian al Siriei, anunta adjunctul ministrului rus al Apararii, Anatoli Antonov.

„Acordul contine un numar mare de reglementari si de restrictii vizand evitarea incidentelor intre avioanele militare ruse si americane care efectueaza operatiuni diferite in Siria, impotriva retelei teroriste Stat Islamic”, a declarat Antonov, conform site-ului agentiei RIA Novosti.

Rusia a cerut in mai multe randuri Statelor Unite intensificarea comunicatiilor militare pentru evitarea unor „incidente nedorite” in Siria.

O coalitie condusa de Statele Unite efectueaza de peste un an raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic. Din coalitie fac parte tari precum Australia, Canada, Marea Britanie, Franta, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudita si Turcia.

Rusia a lansat la sfarsitul lunii septembrie raiduri aeriene in Siria, pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad. Statele Unite si NATO au acuzat Rusia ca ataca pozitii ale insurgentilor sustinuti de Occident. Moscova sustine ca vizeaza exclusiv pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic ocupa regiuni din Irak, Siria, Libia si Egipt, unde a proclamat un „califat islamic”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: