Amorezul penal de la Iasi si-a gasit loc printre extremistii lui Ponta. Va candida la alegerile parlamentare

politica

Fostul primar din Iasi, Gheorghe Nichita, va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Nichita va deschide lista Partidului Romania Unita (PRU) la Camera Deputatilor.

”M-am inscris in PRU si voi candida la alegerile pentru Camera Deputatilor din partea acestui partid” a declarat Gheorghe Nichita, citat de Ziarul de Iasi.

”De ce PRU? In timp ce altii ma indepartau pentru a ma alunga din PSD, PRU a venit cu bratele deschise. Este ceva timp de cand Bogdan Diaconu face eforturi sa ma convinga. Am ales un partid care are in doctrina sa un lucru foarte important: sa-i uneasca pe romani”, a mai spus fostul primar, care va conduce PRU Iasi.

nichita

”Am venit cu bucurie si cu satisfactie ca domnul Nichita este in echipa PRU. PRU Iasi a devenit cea mai puternica filiala din moldova. Domnul Nichita are foarte multe lucruri de spus, atat ca lider politic al PRU, cat si ca lider politic al Moldovei si al Romaniei.”

Liderul central al PRU a mai spus ca partidul pe care il conduce va trece „cu lejeritate” pragul electoral la alegerile parlamentare.

Nichita este acuzat de instigare la abuz in serviciu dupa ce a folosit angajati din Politia Locala pentru a-si urmari fosta amanta si subordonata. De asemenea, fostul primar este acuzat si de luare de mita.

El a primit 10 la suta dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit UTI si unei alte firme, precum si reduceri la un hotel de lux din Bucuresti, dar si cazare in China.

In urma cercetarilor, a rezultat ca, in luna august 2013, in contextul implementarii proiectului „Sistem de Management de Trafic in Municipiul Iasi”, care privea fluidizarea traficului rutier si pietonal, precum si scaderea gradului de poluare, finantat din fonduri europene, Gheorghe Nichita, in calitate de primar al municipiului Iasi, a pretins si primit de la ceilalti inculpati mai multe foloase necuvenite pentru a agrea castigarea licitatiei de catre asocierea UTI – IBC si semnarea contractului respectiv, in valoare de 69.614.309 lei (fara TVA), precum si pentru asigurarea derularii acestuia in bune conditii, sustin procurorii DNA.

Totalul sumelor si al beneficiilor primite drept mita de catre Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei, arata procurorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: