externe

Ampla curatenie la Kiev: „621 de inalti functionari din armata si Ministerul Apararii sunt urmariti penal”

Ministrul Apararii, Oleksii Reznikov, a anuntat ca 621 de functionari care lucreaza in cadrul Fortelor Armate si al Ministerului Apararii din Ucraina sunt urmariti penal in urma unor audituri interne in 2022. Reznikov nu a precizat pentru ce incalcari au fost trasi la raspundere functionarii.

Potrivit ministrului, 497 de functionari au fost amendati, iar 124 s-au confruntat cu raspundere disciplinara.

Materialele auditurilor interne folosite pentru a dezvalui incalcarile functionarilor au fost predate agentiilor de aplicare a legii, a adaugat Reznikov.

„Pozitia mea a fost, este si va ramane neschimbata – toleranta zero pentru orice incalcari. Fiecare persoana a carei vinovatie a fost dovedita de catre autoritatile relevante poarta si va purta raspunderea”, a scris el pe Facebook.

La sfarsitul lunii ianuarie, Ministerul Apararii a fost afectat de un scandal de coruptie de mare amploare care a dus la concedierea mai multor oficiali de rang inalt.

Ziarul ucrainean ZN.UA a relatat la 21 ianuarie ca Ministerul Apararii a achizitionat cantitati mari de produse alimentare pentru armata la preturi umflate. De atunci, Biroul National Anticoruptie din Ucraina a deschis o ancheta, arata Kiev Independent.

Reznikov a calificat raportul drept fals si a cerut Serviciului de Securitate al Ucrainei sa cerceteze persoanele implicate in raspandirea informatiilor. La scurt timp dupa scandal, publicatia ucraineana de stiri Ukrainska Pravda a relatat, citand surse guvernamentale si militare, ca Reznikov va fi probabil demis din functia sa de ministru.

La 5 februarie, David Arakhamia, seful fractiunii partidului Slujitorul Poporului din parlament, a declarat ca Reznikov va fi inlocuit de seful serviciului de informatii al Ministerului Apararii, Kyrylo Budanov.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

36 de secunde ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

30 de minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

45 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

O oră ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

9 ore ago