Amplu protest la Viena impotriva restrictiilor: „Voi sunteti boala, noi suntem remediul” – Video

externe

Cel putin 10.000 de oameni au manifestat sambata la Viena impotriva masurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerand intre altele demisia guvernului si denuntand „presa mincinoasa”, relateaza AFP, EFE si Reuters, citate de Agerpres.

„Cifrele care ne sunt prezentate despre morti sunt baliverne. Nu vreau sa ajungem ca in China, unde nu sunt drepturi”, a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtand o banderola cu mesajul „Voi sunteti boala, noi suntem remediul”.

Participantii la manifestatie, care in majoritate nu purtau masca, au arborat drapele ale Austriei si nu au respectat distanta sociala. Organizatorii au sustinut ca s-au strans 50.000 de manifestanti.

La miting a luat parte si fostul vicecancelar Heinz Christian Strache (extrema dreapta), care nici el nu purta masca anti-coronavirus.

In paralel a avut loc si o contramanifestatie cu participarea militantilor de extrema stanga, care au denuntat „nebunia anti-masti”. Circa 500 de persoane au luat parte la aceasta contramanifestatie, potrivit politiei.

Guvernul cancelarului Sebastian Kurz a decretat la finele anului trecut un al treilea lockdown pentru incetinirea pandemiei, ce a presupus inchiderea magazinelor neesentiale, a centrelor culturale, salilor de sport si scolilor, iar recent un grup de experti a recomandat mentinerea restrictiilor dupa data prevazuta pentru ridicarea lor, la 25 ianuarie, in conditiile in care contaminarile nu par sa scada. Duminica urmeaza sa fie anuntate noi masuri.

Austria, care are 8,9 milioane de locuitori, a inregistrat pana in prezent de la debutul pandemiei peste 300.000 de cazuri de contaminare si circa 7000 de decese asociate noului coronavirus.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: