externe

Amplu protest la Viena impotriva restrictiilor: „Voi sunteti boala, noi suntem remediul” – Video

Cel putin 10.000 de oameni au manifestat sambata la Viena impotriva masurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerand intre altele demisia guvernului si denuntand „presa mincinoasa”, relateaza AFP, EFE si Reuters, citate de Agerpres.

„Cifrele care ne sunt prezentate despre morti sunt baliverne. Nu vreau sa ajungem ca in China, unde nu sunt drepturi”, a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtand o banderola cu mesajul „Voi sunteti boala, noi suntem remediul”.

Participantii la manifestatie, care in majoritate nu purtau masca, au arborat drapele ale Austriei si nu au respectat distanta sociala. Organizatorii au sustinut ca s-au strans 50.000 de manifestanti.

La miting a luat parte si fostul vicecancelar Heinz Christian Strache (extrema dreapta), care nici el nu purta masca anti-coronavirus.

In paralel a avut loc si o contramanifestatie cu participarea militantilor de extrema stanga, care au denuntat „nebunia anti-masti”. Circa 500 de persoane au luat parte la aceasta contramanifestatie, potrivit politiei.

Guvernul cancelarului Sebastian Kurz a decretat la finele anului trecut un al treilea lockdown pentru incetinirea pandemiei, ce a presupus inchiderea magazinelor neesentiale, a centrelor culturale, salilor de sport si scolilor, iar recent un grup de experti a recomandat mentinerea restrictiilor dupa data prevazuta pentru ridicarea lor, la 25 ianuarie, in conditiile in care contaminarile nu par sa scada. Duminica urmeaza sa fie anuntate noi masuri.

Austria, care are 8,9 milioane de locuitori, a inregistrat pana in prezent de la debutul pandemiei peste 300.000 de cazuri de contaminare si circa 7000 de decese asociate noului coronavirus.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

2 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

2 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

2 ore ago

Regiunile bogate in petrol din Kazahstan se pregatesc pentru inundatii. Raurile siberiene si-au iesit si ele din matca

Kazahstanul s-a pregatit, vineri, pentru o crestere brusca a nivelului raului Ural, ceea ce ar…

2 ore ago

Armenia capituleaza, a acceptat sa restituie Azerbaidjanului patru sate situate la frontiera lor comuna: „Eveniment istoric indelung asteptat”

Armenia a fost de acord sa returneze in Azerbaidjan patru sate situate la granita comuna,…

O oră ago