Amsterdam declanseaza campania campanie „stai departe”, vizand turistii care calatoresc in capitala doar pentru droguri, alcool si sex

life

Autoritatile din Amsterdam intentioneaza sa lanseze o campanie prin care sa le spuna tinerilor britanici care doresc un weekend „agitat” sa stea departe, potrivit The Guardian.

Cercetarile au sugerat ca britanicii si olandezii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani tind sa provoace cele mai multe neplaceri in Cartierul Rosu, cu petreceri de burlaci, tururi ale barurilor si bauturi si droguri toata noaptea, facand viata insuportabila pentru rezidenti.

Campania online, care incepe saptamana aceasta, va fi declansata atunci cand britanicii introduc in motoarele de cautare termeni precum „petrecerea burlacilor Amsterdam”, „hotel ieftin Amsterdam” si „pub crawl Amsterdam”. Ei vor vedea reclame video de avertizare care descriu riscurile si consecintele consumului excesiv de alcool si droguri: amenzi, cazier judiciar, spitalizare si probleme permanente de sanatate.

Sofyan Mbarki, viceprimarul pentru afaceri economice si centrul orasului, a spus ca orasul face mai mult decat altii din Europa pentru a respinge cresterea „iresponsabila”: „Vizitatorii sunt inca bineveniti, dar nu daca se comporta prost si provoaca neplaceri. Ca oras, spunem: preferam sa nu avem asta, asa ca stati departe”, a spus el intr-o declaratie de presa.

Campania va incepe cu Marea Britanie, apoi va fi extinsa in Tarile de Jos si nu numai.

O calatorie alaturi de „cum se ajunge la Amsterdam” va include postere, ecrane in holul hotelului si gazde care se apropie de oameni pentru a le reaminte de manierele lor.

Autoritatile planuiesc inchiderea mai devreme a bordelurilor si barurilor incepand cu acest weekend, interzicerea fumatului de canabis in public in centrul Amsterdamului din luna mai si planuri controversate de a muta partial cartierul rosu intr-un centru erotic.

Marco Lemmers, directorul executiv al Conscious Hotels, a spus ca ar prefera o campanie pozitiva in stilul Elvetiei. „Le-ai putea arata oamenilor ca vor avea probleme cu un anumit comportament, cu putin umor, dar nu ar trebui sa te comporti ca si cum toti cei care vin aici la o nunta ar fi criminali!” a spus el.

„Ar trebui sa cititi ce fac olandezii pe Costa Brava din Spania! S-a gandit Amsterdam macar la potentialele daune colaterale pentru Tarile de Jos ca destinatie in ansamblu?”

Cand The Guardian a vizitat centrul orasului marti dupa-amiaza, nu au gasit turisti britanici tineri, desi erau francezi, belgieni, italieni si spanioli care cumparau canabis.

Keeley Harris, in varsta de 23 de ani, din Essex, care a venit sa viziteze Cartierul Rosu, considera ca aceasta campanie este o idee buna. „Varul meu a venit si a stat la un hotel aici si nu a dormit prea mult”, a spus ea. „A fost zgomot toata noaptea.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: