Ana Birchall a starnit viesparul. Oana Stancu si Floriana Jucan o ataca violent, Dancila este somata sa o dea afara

politica

Floriana Jucan, patroana a revistei Q Magazine, i-a transmis miercuri o scrisoare deschisa Vioricai Dancila in care se plange ca a fost „jignita” de ministrul Justitiei, Ana Birchall.

Jucan a transmis aceasta scrisoare dupa ce si Oana Stancu Zamfir de la Antena 3 s-a plans pe post ca a fost facuta „nesimtita” de Ana Birchall.

„Tin sa va informez doamna Prim Ministru, ca in aproape 25 de ani de activitate profesionala nu mi s-a adresat nicio persoana publica intr-un asemenea mod suburban si jignitor. (…) Faptul ca Ana Birchall inca face parte din Guvernul si partidul pe care le conduceti ma face sa cred ca va solidarizati cu astfel de atitudini si ca, la randul dumneavostra, nu gasiti nimic gresit in intimidarea si jignirea ziaristilor acestei tari”, ii scrie Jucan lui Dancila.

Citeste si: Ana Birchall ii rupe, a facut-o „nesimtita” pe Oana Stancu Zamfir. Criza de furie la Antena 3

Atacurile au aparut imediat dupa ce Ana Birchall a solicitat din nou, raspicat, desfiintarea Sectiei Speciale.

Scrisoarea lui Jucan catre Dancila

Stimata Doamna Prim Ministru,

Am trecut sub tacere episodul pe care l-am trait in ziua de vineri, 2 august 2019, cand ministrul Justitiei, Ana Birchall, membru al Guvernului si al partidului pe care le conduceti, mi-a transmis pe telefonul personal mai multe mesaje jignitoare, pana astazi, cand un fapt similar i s-a intamplat colegei mele Oana Stancu, de la Antena 3, in direct.

In urma aparitiei in revista QMagazine a unui articol intitulat „Greco la Carcal” in care aratam implicarea ministrului de resort in ancheta procurorilor, comunicand acte avand caracter confidential unor parti din dosar-fapt interzis prin lege- si faptul ca ministrul de resort doreste desfiintarea sau macar reducerea competentelor Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (fapt confirmat chiar astazi prin declaratii publice) Ana Birchall mi-a scris, textual:

„Felicitari pentru o mizerie de articol! De unde stii tu ce OUG pregatesc eu? Mizerabil. Aveam pretentii ca esti un jurnalist serios! M-am inselat!… Stiu ca scrii la comanda! Inteleg ca ai tema sa ma ataci! Este mizerie ce faci si iti arati valoarea! Numai bine, sa fii mandra de mizeria ta! Eu m-am zbatut pentru copilul ala din Caracal care a murit asteptand Salvarea, nu de raspunsurile tale! Ai scris o mizerie la comanda, tot atat de mizerabila!”

Precizez ca de fiecare data cand am scris despre actiuni ale Anei Birchall sau despre aspecte care vizau activitatea Ministerului Justitiei am cerut, in baza Legii 544/2001 si a bunei mele credinte profesionale un punct de vedere, la care, uneori nu mi s-a raspuns nici dupa expirarea termenului legal sau atunci cand mi s-a raspuns s-au evitat complet intrebarile puse, demonstrand eludarea aflarii adevarului.

Tin sa va informez doamna Prim Ministru, ca in aproape 25 de ani de activitate profesionala nu mi s-a adresat nicio persoana publica intr-un asemenea mod suburban si jignitor si ca am avut un singur proces de calomnie, in urma cu 11 ani, castigat de revista pe care o conduc.

Desi dialogul meu cu doamna Birchall este mult mai lung, nu il voi reda in totalitate, intrucat el este in aceiasi termeni de jigniri, invective si intimidare nedemne de un ministru aflat in slujba cetatenilor, nu a propriilor interese de imagine.

Daca doamna Birchall se simtea lezata de articolele publicate in revista QMagazine, avea la dispozitie atat dreptul la o replica pe care as fi publicat-o -de care nu a uzat vreodata – cat si cadrul legal al actionarii in justitie.

Chiar in aceasta perioada, redactorii revistei QMagazine lucreaza la o investigatie privind legaturile sotului doamnei Birchall, Martyn Birchall, cu reteaua de pedofilie si criminalitate condusa de miliardarul american Jeffrey Epstein, sens in care am adresat intrebari atat ministrului Justitiei ( la care nu am primit raspunsuri), cat si mai multor autoritati din Romania si Statele Unite ale Americii.

Atitudinea agresiva, menita sa ma descurajeze in demersurile mele jurnalistice, nu vor avea succesul la care spera doamna Birchall.

Maniera in care un membru al Cabinetului dumneavostra intelege sa se poarte cu ziaristii – cazul meu si al colegelor mele, Oana Stancu, Sorina Matei, nefiind singulare – arata nu doar lipsa de educatie primara, ci si de intelegere a demnitatii pe care o are in statul roman.

Un astfel de ministru nu poate reprezenta judecatorii acestei tari si nici macar procurorii.

Faptul ca Ana Birchall inca face parte din Guvernul si partidul pe care le conduceti ma face sa cred ca va solidarizati cu astfel de atitudini si ca, la randul dumneavostra, nu gasiti nimic gresit in intimidarea si jignirea ziaristilor acestei tari.

Dezamagita,

Floriana Jucan

General Manager Q Magazine

www.qmagazine.ro

floriana@jucan.ro

Mai mult despre: ,


Comentarii: