Ana Birchall anunta ca a refuzat sa-l voteze pe Ciordache pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor: „Nu pot vota un personaj precum Iordache”

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, a anuntat marti ca a refuzat sa voteze lista cu noua conducere a Camerei Deputatilor intrucat pe aceasta s-a aflat si Florin Iordache. Iordache a obtinut marti un nou mandat de vicepresedinte.

„Astazi s-a votat conducerea Camerei Deputatilor pentru aceasta sesiune legislativa. Spre surprinderea mea deloc placuta, Iordache, celebrul Florin Iordache, este iar propus pentru functia de vicepresdinte! Votandu-se intreaga lista, o lista care curpinde si nume pe care le-as fi votat, am votat abtinere tocmai pentru ca nu pot vota in fruntea Camerei Deputatilor un personaj precum Iordache! Evident ca ma astept sa continue sa ma sicaneze cu obrazniciile lui si in aceasta sesiune parlamentara, desi sper sa nu mai fie lasat sa conduca sedintele plenului Camerei Deputatilor!”, a anuntat Birchall pe Facebook.

Camera Deputatilor a ales, marti, componenta noului Birou permanent, cu doua modificari fata de sesiunea precedenta. Deputatul PSD Florin Iordache a fost reales vicepresedinte al Camerei Deputatilor.

Componenta Biroului permanent este: vicepresedinti – Carmen Ileana Mihalcescu (PSD) si Florin Iordache (PSD), Marilen Gabriel Pirtea (PNL) si Bogdan Ionel Rodeanu (USR); secretari – Lia Olguta Vasilescu (PSD) si Iulian Iancu (PSD), Cristian Buican (PNL), Dragos Zisopol (minoritati nationale); chestori – Marius Constantin Budai (PSD), Laurentiu Dan Leoreanu (PNL), Nicolae Banicioiu (Pro Europa), Seres Denes (UDMR).

Grupurile parlamentare ale Camerei Deputatilor si-au pastrat liderii din sesiunea anterioara: Alfred Simonis (PSD), Florin Roman (PNL), Catalin Drula (USR), Victor Ponta (Pro Europa), Benedek Zacharie (UDMR), Marius Pascan (PMP) si Varujan Pambuccian (minoritatile nationale).

Membrii Biroului permanent au fost alesi prin vot secret cu bile.

S-au inregistrat 213 voturi ‘pentru’, unul ‘impotriva’ si 2 abtineri.

Marcel Ciolacu a anuntat la congresul PSD ca partidul trebuie sa se „rupa de trecut”, de cei care „au crezut ca pot folosi PSD ca pe o cheie la usile Justitiei”.

”Au fost cazuri cand munca voastra a fost irosita de cei care au crezut ca pot folosi PSD ca pe o cheie la usile Justitiei. Trebuie sa ne rupem de acest trecut, ca justitia trebuie facuta in sala de judecata”, a spus Ciolacu la congresul PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: