Ana Birchall ar putea deveni ambasador al Romaniei la Washington. Iohannis il schimba pe George Maior

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, intr-o discutie informala cu jurnalistii, ca la inceputul anului viitor va lua o decizie privind schimbarea ambasadorului Romaniei la Washington. Cel mai probabil, George Maior va fi rechemat de la post.

„O sa il schimbam pe domnul Maior, nu e asa o graba. La inceputul anului viitor. O sa facem aceasta evaluare”, a declarat presedintele, citat de Digi24.

Legat de reciprocitatea in privinta schimbarii ambasadorilor, avand in vedere ca SUA a trimis un nou ambasador in Romania, presedintele a precizat ca nu exista o astfel de obligatie ca Romania sa schimbe ambasadorul, dar ca evaluarea activitatii lui Geroge Maior va fi facuta.

Intrebat daca Ana Birchall ar fi o varianta de ambasador al Romaniei in SUA, Klaus Iohannis a spus ca nu a luat o decizie in privinta niciunui nume pentru postul de la Washington.

Birchall a fost exclusa din PSD, dupa turul intai al alegerilor prezidentiale, pentru ca a sustinut desfiintarea Sectiei Speciale.

Ana Birchall a fost laudata de presedintele Klaus Iohannis in cursul ceremoniei de predare-primire a mandatului de ministru al Justitiei. Birchall este singurul ministru PSD care a primit cuvinte de apreciere din partea sefului statului.

„Doamna ministru Ana Birchall, va multumesc pentru munca depusa in acest mandat, dati-mi voie sa fac o apreciere a mandatului si muncii dvs. Am constatat ca v-ati implicat total in rezolvarea problemelor care v-au revenit. Am constat, doi, ca au fost situatii critice in care ati fost in contrasens cu conducerea Guvernului si a partidului si am apreciat aceasta postura pe care ati avut-o, pentru sistemul de justitie, nu pentru niste politruci care au incercat sa subjuge justitia”, a declarat Iohannis la Ministerul Justitiei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: