Ana Birchall are o veste proasta pentru Mazare, prietenul lui Dragnea: „Am dispus mobilizarea tuturor resurselor”

news

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat ca institutia pe care o conduce a primit de la instantele romanesti documentele prin care s-a constatat indeplinirea conditiilor legale pentru extradarea lui Radu Mazare si a afirmat ca a dispus „mobilizarea tuturor resurselor” pentru indeplinirea urgenta a procedurii.

„Confirm ca azi MJ a primit de la CAB si ICCJ documentele prin care s-a constatat indeplinirea conditiilor legale pentru extradarea lui Radu Mazare. Cadrul legal e constituit de Conventia de la Palermo, Conventia de la Merida. Republica Madagascar e parte la ambele conventii”, a spus Birchall, la sediul Ministerului Justitiei, citata de Agerpres.

Ea a afirmat ca a dispus ca la Ministerul Justitiei sa inceapa „in regim de urgenta demersurile si procedurile pentru extradare”. „Am dispus mobilizarea tuturor resurselor pentru indeplinirea lor”, a afirmat demnitarul.

Fostului primar al municipiului Constanta Radu Mazare a fost ridicat de autoritatile din Madagascar si este tinut in custodie, aceasta masura fiind luata ca urmare a mandatului de cautare emis de autoritatile romane prin Interpol.

Mai mult despre: ,

Comentarii: