Ana Birchall: „Asta se intampla cand cancerul din justitie nu este starpit!”. Decizie ICCJ, anulata de Tribunalul Prahova in interesul mafiei PSD

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, comenteaza dur decizia Tribunalului Prahova care a decis sa trimita la rejudecare de la zero dosarul clanului Cosma, Mircea Cosma si Vlad Cosma.

„Deci tribunalul din Prahova ajunge sa anuleze deciziile Inaltei Curti! Superb, nu?? Asta se intampla cand cancerul din justitie nu este starpit!”, a scris Birchall pe Facebook.

Tribunalul Prahova a decis marti, 27 octombrie, ca dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si fiul sau, fostul deputat PSD, Vlad Cosma, sunt judecati pentru coruptie, sa fie rejudecat de la zero si a trimis cauza unui judecator de Camera Preliminara de la Tribunalul Prahova. Cazul este pe rolul instantelor din aprilie 2014.

Magistratul de la Tribunalul Prahova a anulat astfel mai multe incheieri date de Inalta Curte, in faza de Camera Preliminara- in care s-a constatat legalitatea probelor si rechizitoriul DNA- si a trimis dosarul la registratura instantei, „in vederea repartizarii aleatorii a cauzei, aceasta urmand a fi reluata din etapa camerei preliminare”, precizeaza ziare.com.

Initial, in noiembrie 2016, un complet de trei judecatori de la ICCJ a dat o prima sentinta in acest caz. Fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de inchisoare, in timp ce fiul sau, Vlad Cosma, a primit cinci ani de inchisoare. De asemenea, omul de afaceri Razvan Alexe si fostul sef al Directiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova Daniel Alixandrescu au primit 2 ani si 6 luni, respectiv 6 ani de inchisoare.

Ulterior, in martie 2018, in apel, un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema a decis rejudecarea dosarului, pe motiv ca o parte dintre martori au dat declaratii contradictorii in instanta si exista suspiciuni legate de modul in care procurorii de la DNA Ploiesti au administrat probele. Dosarul a fost trimis atunci la Sectia penala a ICCJ.

La rejudecare, procesul a fost amanat de mai multe ori, o parte dintre judecatorii din complet au fost schimbati, dupa care dosarul a fost trimis in septembrie 2019 la Tribunalul Prahova, unde procesul trebuia sa se rejudece de la zero.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: