Ana Birchall ataca iar mafia PSD: „Sectia Speciala a fost mosita de Iordache si gasca celor care se pare ca au participat la intalnirile ‘centrelor de reflectie'”

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, afirma ca Sectia Speciala a fost creata de Florin Iordache si „gasca celor care se pare ca au participat la intalnirile ‘centrelor de reflectie'”. CSM decide astazi dca este de acord cu desfiintarea sectiei.

„Joi este o zi importanta, caci pe ordinea de zi a plenului CSM se afla, spre avizare, propunerea legislativa de desfiintare a SIIJ, propunere legislativa initiata si semnata de mine impreuna cu mai multi colegi parlamentari de la USR.

Sper ca plenul CSM sa avizeze favorabil aceasta initiativa legislativa. Am spus dintotdeauna ca aceasta Sectie Speciala (SIIJ), asa cum a fost mosita de Iordache si gasca celor care se pare ca au participat la intalnirile ‘centrelor de reflectie’, nu-si are rostul in sistemul de justitie romanesc, fiind doar o smecherie menita sa-i ajute pe cei ce incalca legea. De altfel, raportul de activitate al SIIJ pe anul 2019 vorbeste de la sine: din 417 cauze, 415 au fost clasate! Cred in acest demers de desfiintare a SIIJ si il voi sprijini pana la capat, indiferent cate campanii de defaimare si denigrare vor continua sa fie regizate si orchestrate impotriva mea!”, a scris Birchall pe Facebook.

Termenul de „centru de reflectie” a fost folosit initial de Tudorel Toader.

Fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, a dezvaluit, anul trecut, ca ordonantele de urgenta pe codurile penale, pe care a refuzat sa le avizeze, i-au fost trimise la minister, fiind elaborate in „alte centre de reflectie”.

„Intrebare? Este corect sa vorbim despre ‘neavizarea’ celor doua proiecte de OUG, in conditiile in care MJ ar fi trebuit sa fie initiator? Raspuns – Da, pentru ca forma celor doua proiecte de OUG a fost primita la MJ, elaborata fiind in alte centre de reflectie !”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: