Ana Birchall i-a scos din minti pe greii din PSD. Codrin Stefanescu, turbat, cere sa fie exclusa „imediat”

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, le solicita liderilor PSD sa o excluda „imediat” pe Ana Birchall din partid. „Are alti sefi si comanda si-o primeste in mod clar din afara PSD”, sustine Stefanescu.

„Ceea ce face Birchall este absolut sinistru. Agenda ei personala nu are nicio legatura cu agenda publica a PSD. Opiniile ei nu sunt si opiniile noastre. Nu ne reprezinta deloc si ea stie asta. Dar nu-i pasa! Are alti sefi si comanda si-o primeste in mod clar din afara PSD. Iar colegii mei, din conducerea partidului, ar trebui sa ia urgent pozitie in sensul acesta. Imediat!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Ana Birchall, a sugerat din nou, miercuri, ca existenta Sectiei Speciale este o anomalie, afirmand ca functionarea acestei institutii nu este „in beneficiul actului de justitie”.

„Cu alte cuvinte, intr-un limbaj pe intelesul tuturor, orice persoana care este urmarita, cercetata si face o plangere la aceasta Sectie Speciala, Sectia Speciala are competenta sa retina tot dosarul. Fie ca vorbim de infractiuni grave, omor, proxeneti, bande de talhari, criminalitate organizata, viol, omor orice alt tip de infractiune, repet orice persoana care intelege sa faca o plangere la Sectia Speciala, conform articolului 88 indice 1 aliniat 2, are competenta sa retina si sa continue cu acel dosar.

Daca considerati ca este in beneficiul justitiei o astfel de competenta, eu, in calitate de ministru al Justitiei, dar si ca absolvent de drept si nu o sa-mi bat niciodata joc de CV-ul meu, nu consider ca este normal si nu este in beneficiul actului de justitie pentru ca pe noi ne intereseaza pe toti din societate, indiferent unde suntem ca sa ne preocupam de buna functionare a sistemului judiciar si de un act de justitie asa cum ni-l dorim fiecare”, a mai spus Birchall.

Viorica Dancila a atacat-o violent pe Ana Birchall, marti, pe ministrul Justitiei, pentru ca si-a permis sa spuna ca isi doreste desfiintarea Sectiei Speciale. Sefa CSM, Lia Savonea, a anuntat, marti, ca sesizeaza CCR impotriva Anei Birchall.

Mai mult despre: ,

Comentarii: