Ana Birchall ii cere politrucului Rafila sa demisioneze de la OMS: „Este exact ca Tudorel Toader, care se agata de scaunul de reprezentant al Romaniei in Comisia de la Venetia”

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, ii cere lui Alexandru Rafila sa demisioneze din pozitia de reprezentant al Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii intrucat este „afiliat politic” iar comentariile sale despre criza de sanatate au scop politic.

„In timp ce nu mai sunt locuri la ATI talentatul domn Rafila se comporta ca un politruc damboviteam si face glumite, cam nesarate, gen ‘1 august este o data buna pentru vacante, nu pentru atingerea obiectivului guvernului de a se vaccina 10 milioane de romani pana la 1 august’… desi domnia sa este reprezentantul Romaniei la OMS, nu??!

Apropos, de ce domnul Rafila continua sa fie reprezentantul Romaniei la OMS functie pe care a inceput sa o ocupe cand nu era afiliat politic, nu? Acum este deputat din partea PSD si corect era sa demisioneze de la OMS daca vrea sa activeze in politica interna! Este exact ca Tudorel Toader care se agata de scaunul de reprezentant al Romaniei in Comisia de la Venetia, desi guvernul ceruse revocarea sa!”, a scris Birchall pe Facebook.

Citeste si: Rafila, glume de autobaza invatate de la Ciolacu: „Andreea Moldovan este o fiinta mai asceta, pentru ea carantina e minunata”

Deputatul PSD Alexandru Rafila, „specialistul” PSD cel mai cunoscut, a comentat duminica in bataie de joc declaratia Andreei Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, potrivit careia doua saptamani de carantina nationala ar face minuni.

„Eu cred ca pentru doamna Moldovan care e o fiinta mai asceta carantina e minunata”, a declarat Rafila la Digi24.

El a sustinut ca intrebarea care se pune este de ce secretarul de stat si ministrul Sanatatii nu au facut nimic trei luni de zile pentru a se ajunge la carantina.

„Nu as lua decizia unei carantine nationale, as lua decizie care sa raspunda nevoilor la nivel local sau national”, a mai spus el, intrebat ce masuri ar lua daca ar fi ministru al Sanatatii.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andreea Moldovan spus recent ca o carantina de doua saptamani la nivel national „ar face minuni” in Romania, dar ca intelege de ce romanii se tem atat de tare de o astfel de masura.

„Perioada de incubatie a virusului este de doua saptamani, ceea ce inseamna ca daca timp de maximum doua saptamani nu se transmite virusul, el se poate stopa. Doua saptamani de carantina ar face minuni”, a spus Andreea Moldovan.

Premierul Florin Citu a declarat miercuri intr-o conferinta de presa ca nu va exista un lockdown, ca raspuns la afirmatiile secretarului de stat Andreea Moldovan, care a spus ca „doua saptamani de carantina nationala ar face minuni”.

„Am avut o discutie cu doamna secretar de stat si va dadea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discutiile despre carantinare se invarteau in jurul a doua saptamani, pentru ca asta era discutia despre virus. Trebuie sa stai in casa 14 zile pentru a scapa de virus, era o discutie teoretica, nu era o discutie ipotetica, nu era o propunere”, a explicat Florin Citu.

„Ca sa va raspund mai clar, nu luam in calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus ca nu va exista un lockdown generalizat in Romania. Mergem in directia relaxarii, dar cu aceasta conditie, sa ne vaccinam cu totii. 1 iunie se poate intampla doar daca ne vaccinam, altfel nu avem sanse”, a mai spus premierul, facand referire la termenul anuntat zilele trecute potrivit caruia de la 1 iunie se poate discuta „despre revenirea la normalitate”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: