Ana Birchall ii da in vileag. Ciordache, Nicolicea si Serban Nicolae pregatesc noi pensii speciale. Si soferii parlamentarilor vor fi beneficiari

politica

Deputatul Ana Birchall atrage atentia ca un proiect de lege initiat de Florin Iordache (PSD) prin care se acorda pensii speciale si functionarilor parlamentari este pe cale sa fie supus votului in Camera Deputatilor. In Senat, proiectul a fost deja adoptat tacit.

„Iordache, alias Alta Intrebare, strikes again cu acest proiect de lege adoptat tacit de Senat si aflat la Camera Deputatilor, camera decizionala. Sper ca in comisii si la vot in plen sa primeasca raport si vot negativ”, anunta Birchall pe Facebook.

Proietul de lege „pentru completarea Legii nr.7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar” a fost depus de celebrii pesedisti Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Serban Nicolae.

Acesta prevede ca „pensia de serviciu se actualizeaza cu majorarea salariului de baza de care beneficiaza functionarul public parlamentar, aflat in activitate”.

Cel mai bine platit functionar din Parlament este Secretarul General. Daca legea va fi adoptata, el va primi o pensie speciala de 16.000 lei. Chiar si soferii parlamentari ar putea beneficia de pensii speciale. Un sofer angajat la Camera Deputatilor va avea o pensie speciala de peste 3.700 lei, in conditiile in care astazi castiga putin peste 3.400 lei.

„Au creat un sistem paralel, doar pentru unele categorii, s-a ajuns la niste pensii cu adevarat nesimtite. Vorbim inclusiv de doamnele liftiere sau de femeia de serviciu, toata lumea care lucreaza in Parlamentul Romaniei va avea o pensie speciala. Sa nu va inchipuiti ca cei care au pensii speciale contribuie mai mult, contribuie la fel ca fiecare dintre noi, cu acelasi 25% CAS”, a explicat Claudiu Nasui, deputat USR, anul trecut, dupa ce legea a tercut tacit de Senat.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: