Ana Birchall ii pune la punct pe pesedisti: „Decretul lui Klaus Iohannis nu poate fi modificat de Parlament”

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, sustine ca decretul privind instituirea starii de urgenta, emis de presedintele Klaus Iohannis, nu poate fi modificat de Parlament, ci doar aprobat sau respins.

Birchall a reactionat, intr-o postare pe contul sau de Facebook, la unele declaratii ale presedintelui interimar al Senatului, social-democratul Titus Corlatean.

„In aceste momente sigur ca nu e loc de discutii si dispute politice, dar cred ca atunci cand numarul 2 in stat, chiar si interimar, face declaratii (…) ar trebui mai intai sa citeasca Constitutia si asa poate intelege ca decretul nu se poate modifica! Sigur, daca aceste declaratii sunt doar la nivel de PR politic, de imagine, e alta discutie, dar, si asa, tot inacceptabil este! (…) In textul Constitutiei se face referire la incuviintarea ‘masurii starii de urgenta’ , nu a ‘masurilor’. A interpreta altfel ar insemna inlocuirea functiei prezidentiale, doar presedintele avand dreptul sa decreteze, iar Parlamentul doar sa fie de acord sau nu!”, spune Birchall.

Citeste si: „Poate fi atacat la CCR”. PSD vrea sa modifice decretul lui Iohannis privind starea de urgenta: „Parlamentarii vor face mai multe observatii”

Presedintele interimar al Senatului, Titus Corlatean, s-a referit luni, intr-o declaratie de presa, la procesul de adoptare a decretului in Parlament.

„Procedural, Parlamentul va respecta Constitutia si vom analiza daca mai sunt lucruri care trebuie modificate in procesul de adoptare a decretului de instituire a starii de urgenta”, a spus Corlatean.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: