Ana Birchall il trosneste pe Ciordache. A refuzat sa-l voteze pentru functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, anunta ca a refuzat sa voteze „pentru” in cazul noii conduceri a Camerei Deputatilor pentru ca aceasta il include si pe Florin Iordache.

„Desi sunt si nume foarte ok de colegi, de la toate partidele, propusi pe lista pentru noua conducere a Camerei Deputatilor vreau sa stiti de la mine ca astazi nu am votat pentru (a fost supusa votului intreaga lista) dat fiind ca Florin Iordache este propus vicepresedinte al Camerei Deputatilor”, a scris Birchall pe Facebook.

Camera Deputatilor a votat, luni, noua componenta a Biroului Permanent, cu 259 de voturi „pentru”, formata din sase membrii PSD, trei PNL, un membru USR, un membru UDMR, precum si unul de la Pro Romania. PSD detine sase voturi in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

Camera Deputatilor a validat, luni, in prima sedinta de plen din noua sesiune, noua componenta a Birourilor permanente, cu 259 de voturi „pentru” si 5 impotriva.

Astfel, vicepresedintii Biroului Permanent al Camerei sunt Florin Iordache (PSD), Carmen Mihalcescu(PSD), Marilen Pirtea de la PNL si Lucian Stanciu Viziteu din partea USR, informeaza Mediafax.

Citeste si: Mafia PSD in actiune. Saci de documente tocate pe holurile Ministerului Justitiei, CCR a intervenit imediat sa-i salveze pe vinovati

In ceea ce priveste secretarii Camerei, acestia sunt Lia Olguta Vasilescu (PSD), Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican(PNL) si Dragos Zisopol (minoritati), iar chestori sunt Marius Budai de la PSD, Laurentiu Leoreanu de la PNL, Seres Denes de la UDMR si Nicolae Banicioiu din partea Pro Europa.

In conducerea grupurilor de la Camera au fost numiti Alfred Simonis la PSD, Florin Roman la grupul PNL, Catalin Drula la USR, Victor Ponta la Pro Europa, Benedek Zacharie la UDMR si Varujan Pambuccian la grupul minoritatilor nationale. La grupul PMP, lider ramane Marius Pascanu.

Liderul deputatilor PNL Florin Roman a criticat social-democratii pentru ca au refuzat sa mai ofere un loc pentru PNL in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, motivand de ce grupul sau a votat impotriva listei prezentate in plen.

„PNL a votat impotriva pentru ca nu s-a votat conform cutumei privind repartizarea numarului de locuri in Biroul Permanent. Din pacate continua aceasta atitudine abuziva. PSD a refuzat adaugarea unui membru PNL in Piroul Permanent al Camerei.O veche vorba romaneasca spune ca ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. V-as dori si dumneavoastra, cand cetatenii vor alege o majoritate, sa primiti si dumneavoastra la fel”, a declarat Florin Roman.

PMP si ALDE nu au reprezentanti in Biroul Permanent, iar PSD are sase voturi in conducerea Camerei.

Mai mult despre: ,


Comentarii: