Ana Birchall, noi dezvaluiri despre Tudorel Toader: „Minte cu nerusinare. Mi-a ras in fata cand i-am spus sa nu accepte revocarea lui Kovesi”

politica

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, il acuza pe Tudorel Toader de „minciuna si manipulare”, afirmand ca fostul ministru stia cand s-a instalat la Justitie ca PSD urmareste sa dea amnistia si gratierea si ca si-a luat anfajamente in acest sens. Toader a sustinut, sambata, ca Dan Tudorache l-a ameninta cu revocarea daca nu initaza OUG pentru amnistie si gratiere.

„Ieri am citit aceasta postare a domnului TT prin care, inca odata, da dovada de un tupeu si de o ipocrizie greu de intalnit sau egalat. Adevarul este ca ‘dizidentul neamului’, domnul TT, minte cu nerusinare! In realitate, domnul TT a stiut de amnistie si de gratiere INAINTE sa fie numit ministru. De unde stiu? Simplu: la momentul la care a preluat de la mine  eu fiind atunci ministru interimar al justitie) mandatul de ministru eu i-am spus textual fata in fata ‘sper ca nu ati acceptat sa dati amnistia, gratierea si revocarea celor 2: LCK si Augustin Lazar’….. moment in care ‘dizidentul neamului’ mi-a ras ironic in fata!

Probabil ca isi aplica propria ‘ievaluare’ dar oare de ce insista sa minta cu atata tupeu eu nu inteleg!? Are sens sa ne mai intrebam de ce domnul TT nu spune si ce angajamente isi lua, nu de putine ori, in fata CEX- urilor PSD la care cu siguranta a participat???

M-a bufnit rasul cand am citit ca Tudorache il ameninta cu remanierea… este de notorietate ca, in realitate, acest primar (preocupat de diamante) avea putere in partid sa il remanieze pe TT fix egala cu ZERO! Eu tot nu inteleg de ce TT tine cu tot dinadinsul sa se faca de rusine mintind si manipuland in halul acesta?!”, a scris Birchall pe Facebook.

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei in Regimul Dragnea, sustine ca „un primar de sector” l-a amenintat ca il revoca din functia de ministru daca nu initiaza „OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura, precum si pentru amnistie si gratiere”.

„Mesaj care va fi sters peste o ora ! Acum inteleg, din alta perspectiva, motivul pentru care un primar de sector insista sa initiez OUG pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura, precum si pentru amnistie si gratiere !

PS: incheia spunand – ‘daca nu, propun revocarea dvs’”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Tudorel Toader se refera, cu certitudine, la Daniel Tudorache, care fost recent inculpat de DNA pentru luare de mita si spalare de bani.

Fosta sotie a lui Daniel Tudorache a incheiat o conventie si garanteaza cu trei imobile cautiunea stabilita in cazul ei si al fostului primar, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare. Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, plangerea lui Tudorache impotriva cautiunii de un milion de euro solicitata de DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: