Ana Birchall o pune la punct pe judecatoarea Dana Girbovan: „Dezinformare si fake news. Ce fel de judecator este?”

news

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, o acuza pe judecatoarea Dana Girbovan ca imprastie fake news in legatura cu Sectia Speciala. 

„Fake news de la un judecator? Ei bine, da: a venit ziua in care sa citesc si o astfel de dezinformare crasa. Am pretentia ca la astfel de acuzatii foarte grave sa se vina si cu dovezi, nu doar cu…. ‘am informatii’. Cum bine se stie judecatorii trebuie sa se bazeze pe dovezi de netagaduit, nu? Iar doamna Girbovan se considera o profesionista a dreptului. Intr-un astfel de context, nu pot sa nu ma intreb cat de moral a fost jocul cu ‘uite demisia, nu-i demisia’, cand doamna s-a aflat in carti pentru functia de ministru al Justitiei”, a scris Birchall pe Facebook.

Judecatoarea Dana Girbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, a declarat la B1 TV ca procurorilor li s-a transmis, de la varful Ministerului Public, sa nu se inscrie la concursurile pentru functiile de executie in cadrul SIIJ pentru ca Sectia Speciala sa nu functioneze si sa poata fi criticata.

„Li s-a transmis procurorilor sa nu se inscrie la concursul pentru SIIJ. Am informatii din interior. A fost un val asumat de la varful Parchetului General. S-a rostogolit ideea falsa ca e un atac la independenta procurorilor. In aceste conditii, un procuror de cariera, cu 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, nu isi risca cariera.

Si acest lucru (lipsa procurorilor de la SIIJ, n.r.) este folosit ca argument pentru desfiintare. Ideea e sa lasi sectia sa functioneze la capacitate maxima si sa faca rapoarte de activitate in fiecare an. Dupa 2-3 ani, daca constanti ca nu merge, poti sa vorbesti despre desfiintare”, a declarat judecatoarea Dana Girbovan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: