Ana Birchall o zdrobeste pe Renate Weber: „Care este scopul real al actiunilor ei?”. Avocatul Poporului nu cunoaste legile, actiunile ei coincid suspect de mult cu mesajele promovate de „rusii de la Sputnik”

politica

Deputatul Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, atrage atentia ca Avocatul Poporului, Renate Weber, nu cunoaste legile si ca actiunile ei coincid suspect cu mesajele lansate de Sputnik, platforma de propaganda a Moscovei.

„Spuneti voi ce poti sa mai scrii cand vezi asa ceva?! Oare doamna avocat al poporului nu stie de ‘baza legala’ in care, de exemplu, si politistii care lucreaza in directia de investigare a infractiunilor economice patruleaza in civil? Oare toate actiunile doamnei Weber sunt simple coincidente, cand observam ca in aceeasi perioada, de mult prea multe ori, se regasesc si mesajele promovate intens de rusii de la Sputnik, de exemplu!? Oare care este scopul real al actiunilor din ultimile luni ale doamnei avocat al poporului atat de intens promovata si sustinuta de Sputnik? Dati share oameni buni, sa se stie adevarul!”, a scris Birchall pe Facebook.

Citeste si: Avocatul Poporului vrea sa blocheze si actiunile politistilor in civil. Renate Weber, iesire in ziua in care Romania a depasit 3.000 de cazuri

Premierul Ludovic Orban i-a cerut joi, in sedinta de Guvern, ministrului de Interne Marcel Vela sa ofere „un raspuns potrivit” Avocatului Poporului care i-a cerut ministrului sa precizeze ce baza legala exista pentru ca politistii sa poata face controale imbracati in civil si sa amendeze oamenii care nu respecta masurile de protectie sanitara. Seful Executivului i-a cerut lui Vela sa creasca numarul de politisti in civil care fac controale.

„Am vazut ca Avocatul Poporului va intreaba de ce se fac controale de politie in civil. Dati-i un raspuns potrivit. Chiar recomand o crestere a efectivelor care opereaza in civil, pentru ca stim situatii care ne-au fost raportate in care se striga «sase» la venirea lor in uniforma si practic nu pot sa surprinda cum sunt situatiile ele in realitate. De asemenea, Tel Verde sa il operationalizati si sa il popularizati, astfel incat sa putem sa directionam controalele in functie de semnalele primite de la cei care au o participare civica in semnalarea incalcarii regulilor de protectie a sanatatii. S-a respectat decizia CNSU ca in termen de 48 de ore toate CJSU sa ia deciziile care se impun? Ok. Aici scoatem focarele si trebuie mers la analiza pana la nivel de sat. De exemplu sa nu carantinam o comuna daca doar un sat depaseste indicele respectiv. Adica sa carantinam doar satul respectiv”, a afirmat Orban, la inceputul intrunirii de joi a Guvernului.

Avocatul Poporului a cerut joi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, sa comunice baza legala care a stat la decizia de a trimite politisti in civil pe teren, pentru limitarea raspandirii pandemiei. Avocatul Poporului face referire la Statutul Politistului si alte acte care prevad obligativitatea purtarii uniformei de serviciu de catre politisti in timpul programului de munca.

Un procent de 20% dintre politisti vor fi imbracati in civil si vor controla persoanele pe care le observa ca nu respecta masurile de protectie, conform normelor legale in vigoare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Romane, comisarul Georgian Dragan, a precizat, marti, ca actiunile de control facute de politisti in civil nu reprezinta „nimic nou”, astfel de activitati fiind desfasurate de toate politiile din Europa si din lume, asadar si de Politia Romana.

„Politistii au intalnit situatii cand, la vederea lor, au fost puse mastile de protectie, pentru ca imediat dupa ce colegii mei au plecat din acel perimetru sa fie scoase”, a spus Dragan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: