politica

Ana-Maria Patru, achitata de Tribunalul Bucuresti. DNA o acuza ca a primit 275.000 euro de la o firma pentru a-i asigura castigarea unor contracte din bani publici

Tribunalul Bucuresti a dispus luni achitarea fostului presedinte al Autoritatii Electorale Permanente (AEP) Ana-Maria Patru, intr-un dosar in care aceasta a fost trimisa in judecata de DNA pentru trafic de influenta si spalarea banilor, fiind acuzata ca a primit 275.000 euro de la o firma pentru a-i asigura castigarea unor contracte din bani publici.

Instanta a mai dispus ridicarea sechestrului pus pe averea Anei-Maria Patru.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel de DNA.

Potrivit DNA, in perioada aprilie – iunie 2008, Ana-Maria Patru a pretins, iar in 2009 a si primit de la reprezentantii unei societati suma de 210.000 euro reprezentand contravaloarea unui imobil situat in Bucuresti.

„In schimb, aceasta a promis ca va sustine derularea in bune conditii a unui contract incheiat de acea societate cu AEP, precum si ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat. In 2009, inculpata Patru a disimulat provenienta sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constand in derularea unor operatii comerciale intre mai multe societati comerciale, intre care firma beneficiara a contractului cu Autoritatea Electorala Permanenta si o firma controlata de Ana-Maria Patru prin sotul ei”, sustineau procurorii.

DNA mai spunea ca, in anul 2011, Ana-Maria Patru a pretins de la reprezentantii aceleiasi societati contravaloarea unui autovehicul de lux din care a primit suma de 15.000 euro, in schimbul promisiunii ca va sustine derularea, in bune conditii, a unor contracte de servicii incheiate de firma cu AEP. De asemenea, ea a promis, conform sursei citate, ca va sustine societatea sa obtina si sa deruleze contracte viitoare, fapt care s-a si realizat.

„In 2011, in aceeasi calitate, Patru a pretins si a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind in schimb la ministrul Economiei, astfel incat omul de afaceri sa fie primit in audienta, fapt care s-a si intamplat la scurt timp de la interventie”, preciza DNA.

Anchetatorii au constatat ca Patru, cu banii proveniti din cele doua fapte de trafic de influenta descrise, a achizitionat un autovehicul de lux, iar pentru a ascunde identitatea adevaratului proprietar si beneficiarul real al bunului cumparat, in acelasi an, aceasta l-a inmatriculat pe numele unei alte persoane.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Miting urias in Tbilisi, Georgia: „Nu vrem sa ne intoarcem in Uniunea Sovietica” – Video

Zeci de mii de georgieni au marsaluit sambata prin capitala Georgiei, Tbilisi, la 11 mai,…

3 ore ago

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

11 ore ago

Tragedie in muntii Rodnei. O turista, cautata de salvamontisti, a facut gasita moarta

Potrivit reprezentantilor Salvamont, salvatori din judetul Bistrita Nasaud au intervenit, sambata, pentru recuperarea unei femei…

11 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

11 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

11 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

8 ore ago