news

ANABI a confiscat masinile de lux ale clanului Ghiocel: „Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus si BMW X4”. Valoarea totala este de 800.000 de euro

Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a anuntat, joi, ca pe parcursul saptamanii curente, din dispozitia procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala, a preluat in administrare 4 autovehicule de lux (Ferrari Portofino, 2 Lamborghini Urus si BMW X4). Valoarea totala a bunurilor preluate in administrare de catre ANABI, in acest caz, este estimata la aproximativ 3.93 milioane lei (800.000 euro).

Agentia a fost sesizata, in temeiul prevederilor art. 28 din Legea nr. 318/2015. Potrivit atributiilor mentionate, ANABI administreaza bunuri mobile cu valori de peste 15.000 Euro.

Masura sechestrului asigurator a fost dispusa intr-un dosar cu elemente de extraneitate in cadrul caruia se desfasoara cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, talharie, furt, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si spalare a banilor, precizeaza ANABI pe site.

Liderii clanului Ghiocel, sotii Eduard si Floarea Ghiocel, au fost arestati in Statele Unite, fiind acuzati de spalarea a 1,4 milioane de dolari proveniti din furturi, talharii si escrocherii ale caror victime au fost persoane in varsta din districtul San Diego, potrivit procuraturii din California.

Ei sunt considerati sefii unui grup infractional mai mare din Valcea.

Alaturi de cei doi, acuzati sunt alti patru membri ai familiei sau apropiati ai acesteia: Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel si Argentina Alexandru.

Potrivit documentelor autoritatilor, inculpatii sunt acuzati de 17 furturi de bijuterii intre martie 2020 si septembrie 2022. De asemenea, ei sunt acuzati ca au depus cereri false de ajutor de somaj furand astfel 32.250 de dolari, beneficii destinate lucratorilor afectati de criza pandemica.

Membrii familiei Ghiocel ar fi spalat veniturile provenite din infractiuni prin amanetarea in Los Angeles de ceasuri si bijuterii scumpe. Potrivit autoritatilor americane, familia care nu a avut niciodata un loc de munca legal a spalat sistematic banii obtinuti cu legitimatia de somaj furata, trimitand bani in Romania si cumparand lingouri, monede de aur si vehicule de lux din California pe care le-au trimis in Romania. In total, gruparea Ghiocel a transferat in Romania bunuri in valoare de 1,36 de milioane de dolari.

In timpul unor perchezitii in Valcea, luni si marti, au fost puse sub sechestru vehicule de lux, aur si bani, totalizand 618.075 de dolari.

„Acest grup international de crima organizata viza unele din cele mai vulnerabile persoane. Este important ca am transmis infractorilor ca siguranta fiecarui om din comunitatea noastra conteaza”, a spus seful politiei din San Diego.

Cine sunt cei sase romani din clanul Ghiocel:

Eduard Ghiocel sau Eduard Alexandru zis Flilica – 47 ani
Floarea Ghiocel sau Floarea Alexandru – 48 ani
Gabriel Ghiocel – 25 ani
Marius Ghiocel – 33 ani
Larisa Ghiocel – 24 ani
Argentina Alexandru – 31 ani

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

10 minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

32 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

O oră ago

Diana Sosoaca, „activata” international impotriva „vestului colectiv”: „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

O oră ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

2 ore ago