ANAF ANULEAZA datoriile romanilor din tara si din strainatate

money

Anumite datorii pe care romanii le-au avut la Finante vor fi anulate. Aceasta dispozitie face parte dintr-o lege care a fost adoptata de Camera Deputatilor, la sfarsitul lunii trecute, potrivit money.ro. Conform normelor aprobate de forul legislativ de la Bucuresti, contributia de sanatate din anii 2012-2015 va fi stearsa de Fisc, pentru anumite categorii de romani.

Potrivit acestei legi, in cazul romanilor ale caror venituri au fost reconsiderate de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si au fost incadrate la alte categorii, unde era obligatoriu sa se plateasca contributiile de sanatate (CASS), acestia vor fi scutiti de plata datoriilor, dar si de penalizarile existente la aceasta data.

Conform noii legi, se vor sterge datoriile referitoare la contributiile de sanatate, de la 1 ianuarie 2012 si pana pe 31 ianuarie anul curent, pentru mai multe categorii de romani. Astfel, beneficiarii acestei legi adoptate de Parlamentul Romaniei vor fi tinerii care au varste de pana la 18 ani, precum si persoanele intre 18-26 de ani care sa fac parte din categoriile studenti, elevi sau ucenici.

Alte categorii vor fi persoanele care au varsta mai mica de 26 de ani si au provenit din sistemele de protectie al copiilor, persoanele de sex feminin insarcinate si lauzele, cu conditia sa nu fi obtinut venituri pentru care se datora contributia ori daca au realizat venituri mai mici decit salariul minim din Romania.

Tot in aceasta lege, se prevede faptul ca se va anula diferenta obligatiilor fiscale si celelalte sume considerate in urma recalificarii. Aceste venituri au insemnat indemnizatii primite in perioadele unei delegari si a unei detasari a salariatilor, ce au lucrat in alt stat.

De asemenea, sunt sterse si diferenta de TVA corespunzatoare veniturilor obtinute din drepturi ale proprietatii intelectuale, dar si obligatiile financiare denumite accesorii, care au fost consemnate datorita depasirilor plafoanelor si a sustragerii de la inregistrarea din categoria de platitori de TVA. Acestea din urma se refera la perioda de timp de dinainte de 1 iulie 2015.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: