ANAF i-a luat la ochi pe romanii din strainatate. Vrea sa le puna POPRIRE pe conturi

pagina verde

Statul roman are in plan un proiect de lege prin care poate pune poprire pe conturile romanilor din tara si strainatate.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala pune la cale o strategie legala prin care intentioneaza sa desecretizeze informatiile conturilor bancare ale tuturor romanilor din tara, dar mai ales a celor care lucreaza in strainatate.

Inspectorii ANAF au reusit in ultimile sase luni ale anului sa continue ofensiva severa dusa impotriva rau-platnicilor din Romania. Potrivit datelor oficiale recente, de pe pagina oficiala a Fiscului, peste 2.000 de societati comerciale si peste 300.000 de romani au fost verificati doar in ultimile doua luni.

Masurile luate de inspectorii ANAF sunt de multe ori abuzive si luate in pripa, astfel incat mii de romani au hotarat sa reclame abuzurile lor la Protectia Consumatorului. Foarte multi romani intorsi de la munca din strainatate zilele trecute, s-au trezit cu somatii de plata emise cu titlul executoriu.

Inspectorii ANAF au reusit sa descopere conturile bancare ale cetatenilor care munceau la negru in strainatate, pe care au pus oprire. Romanii s-au vazut pusi in situatia de a fi obligati sa plateasca darile catre CAS, de pe perioada mai multor ani din urma. Foarte multi din cei aflati in aceasta situatie se vor trezi cu penalitati colosale in clipa in care vor reveni in tara.

Potrivit “Vocea Transilvaniei”, ANAF se afla doar la un pas de a pune la zid conturile bancare si ale cetatenilor romani care lucreaza in mod legal in tara sau in strainatate. Astfel, schimbul de date confidentiale dintre ANAF si bancile din toata lumea, ar putea fi anexat Codului de Procedura Fiscala in cazul in care propunerea deputatului clujean Aurelia Cristea va fi adoptata.

Deputatul Aurelia Cristea, membra a Comisiei pentru Buget, Finante si Banci, sustine ca amendamentele propuse de acest proiect potrivit articolelor 61-62 din Codul de Procedura Fiscala, ar conduce la o colaborare cu peste 52 de banci din lume, pentru prevenirea evaziunii fiscale si, totodata, pentru facilitarea recuperarii sub umbrela legii, a debitelor persoanelor care s-au sustras de la plata taxelor si impozitelor prevazute de cadrul legal existent in Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: