ANAF refuza sa intrebe cati bani au incasat manelistii de la nunta lui Dragnea jr. Ce spune ministrul Finantelor

news

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sambata, la Antena 3 ca ANAF nu ii va trimite si lui Valentin Dragnea, fiul sefului PSD, o scrisoare pentru a oferi detalii despre sumele pe care le-a dat manelistilor care i-au cantat la nunta. ANAF a declansat recent o campanie de impozitare a veniturilor lautarilor.

“Perioada pe care ANAF-ul a indicat-o este 2013-2017, pentru ca exista acea perioada de prescriere. Avem alte situatii unde, stiti foarte bine, contributiile la CASS, CAS si impozitul pe venit pe ultimii cinci ani de zile. La final de octombrie vom avea o centralizare pe fiecare contribuabil in parte. Am aprobat in Guvern o ordonanta de urgenta care asta si spune, cu acele reduceri pentru cei care platesc in decembrie si in martie anul viitor toate aceste contributii”, a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3.

La nunta lui Valentin Dragnea au cantat manelistul Florin Salam, Marcel Pavel, Maria Dragomiroiu si altii. Presa mondena a anuntat ca artistii au fost platiti cu 35.000 de euro.

Un lautar din comuna Albeni, judetul Gorj, a fost amendat vineri de ANAF cu 3.000 de lei pentru ca a cantat la cateva petreceri si nu si-a declarat veniturile. Lautarul spune ca a cantat la doua petreceri si a primit doar ciubuc de la petrecareti.

Constantin Florea, un barbat de 46 de ani, din comuna Albeni, judetul Gorj, este sofer profesionist, iar in timpul liber canta la acordeon.

Acesta s-a trezit, vineri, cu doi inspectori antifrauda din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, acasa, care l-au anuntat ca a fost sanctionat cu suma de 3.000 de lei pentru ca nu ar fi declarat veniturile obtinute pentru prestarea de servicii artistice, din aprilie pana in luna octombrie.

„A venit ANAF-ul la mine acasa, ca la infractor. Au venit la unor prieteni care imi vor , considera ca eu am facut evaziune fiscala cantand, dar oare cei care au delapidat statul roman cu miliarde de euro, infractiunea lor cum se numeste ? Binefacere? Au venit la mine acasa din relatarile unor , care m-au reclamat. Mi-au spus sa declar ultimele venituri, din aprilie. Le-am spus ca am cantat doar la doua evenimente ale prietenilor si am primit doar ciubuc de la petrecareti. Trebuie sa dau si aceasta suma inapoi, 300 de lei. Am ramas surprins ca au venit la poarta. Sunt singurul lautar din Gorj, sa-mi ia mie pielea? O sa platesc, o sa ma pun in regula, o sa-mi fac un SRL si o sa declar ca am castigat un leu si le dau 1% din venitul meu, de meseria asta nu ma las. Nu m-am facut lautar peste noapte. Le-am spus ca si in puscarie daca ma baga, eu si acolo o sa cant”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, instrumentistul Constantin Florea.

Potrivit procesului verbal, controlul a fost operativ si inopinat, facut prin sondaj in data de 19 octombrie la persoana fizica Florea Constantin.

”S-a constatat faptul ca in perioada 20.04.2018-19.10.2018 a efectuat prestari servicii artistice pentru care a fost remunerat cu suma de 300 de lei, fara a avea o forma de organizare. (…) Fapta a fost recunoscuta prin nota explicativa data la momentul controlului”, se arata in procesul verbal.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: