Analfabeta Carmen Dan, facuta de ras de catre un prefect in vazul tuturor: „Pai localitatea asta nu e la noi, e in alt judet”

news

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat duminica comandamentul de inundatii in sistem de videoconferinta cu autoritatile locale din judetele aflate sub avertizari meteorologice. Ea s-a rastit la prefectul judetului Buzau, cerandu-i sa-i ofere detalii despre situatia din Intorsura Buzaului, insa aceasta localitate este in alt judet.

Iata dialogul, redat de jurnalista Ionela Arcanu:

Carmen Dan catre prefectul din Buzau:
– Vreau sa stiu daca ati facut o evaluare la Intorsura Buzaului!
– Pai nu e la noi, e in judetul Covasna!

Carmen Dan a declarat ca autoritatile sunt pregatite sa intervina pentru a ajuta oamenii 21.000 de jandarmi si politisti, echipati cu peste 7.400 de utilaje. Ministrul a criticat autoritatile locale pentru ca evaluarile in caz de inundatii de saptamana trecuta au fost finalizate doar in sase din 19 judete si a facut un apel catre prefecti sa trateze cu prioritate aceste evaluari, relateaza news.ro.

“Inteleg ca numai sase judete din 19 au terminat evaluarile dupa inundatiile de saptamana trecuta si mi se pare mult prea putin. Ar fi trebuit sa profitati la maximum de aceasta perioada de zile fara ploaie pentru a putea finaliza si pentru a accelera procesul de evaluare. Este motivul pentru care fac un apel ferm catre toti prefectii, si va rog sa tratati cu prioritate activitatile de evaluare. Voi aprecia aceasta activitate ca fiind dovada capacitatii dumneavoastra administrativa de a va mobiliza si de coordona activitatile de evaluare la nivelul judetelor”, a transmis Carmen Dan in carul comandamentului de indunatii de la sediul MAI.

Meteorologii au emis o atentionare cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina in 32 de judete, valabil de sambata pana luni seara. Cantitatile de apa vor depasi 20 de litri pe metru patrat, in timp ce in zonele deluroase si la munte, se vor inregistra cantitati de apa de pana la 70 de l/mp. De asemenea, hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundatii pentru 30 de judete, valabila de sambata de la pranz, pana marti. Totodata, a fost emisa o avertizare cod portocaliu de inundatii pentru 13 judete, valabila de duminica, de la ora 9.00, pana luni la miezul noptii.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: