Analfabeta Dancila: „Eu si PSD se delimiteaza de aceasta afirmatie”. Sefa PSD il trage de urechi pe baronul Buzatu

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, se delimiteaza de afirmatiile liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, conform caruia „toti jurnalistii sunt spagari”. Afirmatia a fost facuta in cadrul CEX al PSD de miercuri.

Potrivit informatiilor Europa Libera, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a afirmat in sedinta social-democratilor ca „toti jurnalistii sunt spagari”. Discutia a avut loc in contextul in care Liviu Alexa era numit presedinte al organizatiei PSD Cluj in locul deputatului Horia Nasra. Firmele lui Alexa apar in documentele oficiale ca au primit 431.000 de lei de la PSD incepand cu 2016.

La o zi dupa sedinta PSD, Viorica Dancila se delimiteaza de colegul sau de partid.

„Este afirmatia domniei sale pe care trebuie sa si-o asume, eu si PSD se delimiteaza de aceasta afirmatie. Noi consideram ca presa trebuie respectata, este a patra putere in stat si cred acest lucru se vede din modul in care ne raportam la declaratiile de presa, la participarea la emisiuni, la tot ceea ce tine de presa scrisa. Repet, este afirmatia domniei sale, trebuie sa explice ce a vrut sa spuna, dar noi nu suntem de acord cu aceasta afirmatie”, a declarat premierul Dancila pentru Europa Libera.

Ea i-a cerut presedintelui PSD Vaslui sa explice aceasta afirmatie controversata facuta in cadrul sedintei de partid.

„Eu cred ca astfel de afirmatii nu trebuie facute, dar eu cred ca trebuie sa vorbiti cu domnul Buzatu, sa vedeti ce a dorit sa spuna, de ce a facut aceasta afirmatie. Eu cred ca daca faci o afirmatie despre un anumit lucru si iti asumi acest lucru trebuie sa ai dovezi in acest sens si nu trebuie sa generalizezi”, a adaugat premierul in declaratie pentru Europa Libera.

Mai multi lideri PSD au spus ca nu au inteles afirmatiile lui Dumitru Buzatu, in timp ce altii au incercat sa il acopere, spunand ca a fost vorba de o ironie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: