Analfabeta Dancila ii da un ultimatum presedintelui Iohannis, de la Bruxelles: „Este un caz unic in istoria Uniunii Europene”

politica

Premierul Viorica Dancila a afirmat, marti, de la Bruxelles, ca ii mai da putin ragaz presedintelui Klaus Iohannis sa accepte noile propuneri de ministri, altfel va apela la CCR. Ea a sustinut ca se afla in fata unui ”caz unic in istoria Uniunii Europene”.

”Voi avea o intalnire cu Colegiul Comisarilor in cursul zilei de miercuri. Sunt convinsa ca vom lamuri si pe presedintele Comisiei Europene, cat si Colegiul, ca Romania e pregatita sa preia presedintia Consiliului. Din partea Romaniei, la Transpoturi participa ministrul Lucian Sova. Chiar daca si-a dat demisia. Din partea Dezvoltarii nu participa nimeni, ceea ce e o vulnerabilitate. Daca presedintele Klaus Iohannis nu va semna pentru noii ministri, e o situatie neplacuta pentru Romania.

E o situatie neplacuta, nu am vrut sa externalizez problema la nivelul Bruxellesului, sunt convins ca si presedintele CE si ceilalti comisari stiu situatia si va trebui sa explic de ce vin cu ministri revocati. Trebuie ca problemele sa le rezolvam acasa. Nu e vorba despre Dancila, despre presedintele Romaniei, e vorba despre Romania. Mai asteptam cateva, zile, iar daca nu, trebuie sa mergem la CCR. Si daca facem o a treia nominalizare, a patra, de unde stim ca nu vom avea aceeasi situatie? Singura solutie e sa mergem la CCR. E un caz unic in istoria Uniunii Europene, in care presedintele nu e interesat modul in care preluam presedintia Consiliului. Ca sa am un dialog cu el, trebuie sa am o deschidere din partea lui. Eu am toata deschiderea, dar nu am primit nicio justificare pentru refuzul nominalizarilor”, a spus Viorica Dancila la Romania TV.

In privinta dialogului cu presedintele Iohannis, Viorica Dancila a spus ca ea raspunde la orice telefon.

„Pentru a avea dialog trebuie sa existe deschidere din ambele parti, eu am toata deschiderea, dar nu am primit nici macar o justificare pentru ce a fost respinsa prima nominalizare”, a adaugat prim-ministrul, in interventia telefonica la postul de televiziune.

Premierul a spus ca nu ia in calcul alte propuneri pentru portofoliile Transporturilor si Dezvoltarii, singura solutie fiind Curtea Constitutionala.

In 22 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va lua o decizie in ceea ce priveste cea de-a doua remaniere guvernamentala, privind portofoliile de la Transporturi si Dezvoltare, decat dupa sarbatorile Centenarului si data de 1 Decembrie.

„PSD este la al treilea guvern in nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe pozitiile de ministru, i-am numarat, nu o sa va vina sa credeti, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum ministri in aceste guverne. Asa nu se poate guverna, e imposibil sa schimbi ministri toata ziua buna ziua, de asta se ocupa PSD. (…) Pana atunci nu se va intampla nimic. Dupa 1 decembrie, putem sa discutam daca va fi cazul. Pana atunci nu vom schimba ministri”, anunta atunci presedintele Klaus Iohannis

Mai mult despre: , ,


Comentarii: