Analfabeta este in stare de soc. Seful CNAS anunta ca refuza sa demisioneze: „Nu sunt vinovat”

politica

Presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, Razvan Vulcanescu, a anuntat ca nu demisioneaza si nu se considera vinovat ca de doua saptamani si mai bine nu functioneaza sistemul informatic. Premierul Viorica Dancila a cerut joi ministrului Sanatatii sa il demita pe din cauza blocajului in cazul cardului de sanatate.

Razvan Vulcanescu, seful CNAS, a spus ca nu se considera vinovat de faptul ca sistemul informatic pentru cardurile de sanatate nu functioneaza.

„Nu iau in calcul sa demisionez”, a spus el pentru Digi24.

In ceea ce priveste declaratia lui Osmanovici, Vulcanescu spune ca aceasta este „absolut regretabila” si ca acesta „va suporta toate consecintele”.

Intrebat daca purtatorul de cuvand va fi dat afara, Vulcanescu a spus: „Este functionar public. Ne raportam la legislatia specificp functionarului public care a gresit in exercitiul functiei publice. Voi avea o discutie cu el si vom vedea, in masura in care dansul va merge pe varianta demisiei, atunci vom lua cunostinta”.

Dancila i-a cerut ministrului Sorina Pintea sa-l demita pe Vulcanescu si pe Osmanovici dupa ce acesta din urma a spus ca „oamenii mor oricum, si cu, si fara sistem”, cu referire la blocajul sistemului electronic pentru cardul de sanatate.

„Am vazut declaratiile purtatorului de cuvant de la Casa asigurarilor de sanatate, ceea ce arata ca nu are ce cauta in aceasta functie, de aceea solicit ministrului Sanatatii demiterea purtatorului de cuvant al Casei Asigurarilor de Sanatate si a directorului Casei Asigurarilor de Sanatate. Nu vom accepta niciodata ca un functionar public, un om care detine o anumita functie sa aiba astfel de cuvinte pentru cetateni”, a spus Viorica Dancila intr-o declaratie de presa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: