„Analfabeta functional”. Basescu, atacuri violente la adresa ministrului Educatiei, Monica Anisie

politica

Traian Basescu a declarat, sambata, intrebat cum vede performanta ministrului Educatiei, Monica Anisie, si daca s-ar impune remanierea acesteia, ca PNL a ajuns sa guverneze cu oameni care in alte Cabinete erau in linia a treia sau a patra. El a adaugat ca ministrul Monica Anisie este in categoria analfabetilor functionali din Executivul Orban, in ciuda faptul ca este profesoara.

„Ce performanta? Hai sa fim seriosi. Practic PNL, ca de altfel si PSD, aceste doua partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns sa guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialistii pe care ii au pentru ca aceasta linie a ajuns acum linia intai. Ganditi-va ce ministrii aveau in trecut, ce ministri au acum si PSD si PNL.

Deci guverneaza acum cu analfabetii functionali care au ajuns in functii inalte, iar doamna Anisie, fie ea si profesoara, este in aceasta categorie, pentru ca nu intelege ministerul ei. Degeaba citeste despre educatie, pentru ca nu intelege. Daca ar fi inteles primul lucru pe care l-ar fi anuntat doamna Anisie era – «dragi parinti si copii, avand in vedere situatia de pandemie, pentru ca totusi este necesara si predarea fata in fata cu profesorul, dar am selectat ce este esential pentru copii, pentru viitorul lor, si am facut o reducere consistenta a curriculei»”, a afirmat Traian Basescu, intrebat sambata la prezentarea programului politic cum vede performanta Monicai Anisie si daca aceasta ar trebui remaniata de la conducerea Ministerului Educatiei.

El a adaugat ca ministrul nu a luat masurile pentru reducerea timpului pe care un copil il sta la scoala, in contextul pandemiei de COVID-19 si a dat exemplul unei scoli din Bucuresti. Basescu a mai precizat ca acesta este motivul pentru care Comisia Europeana a evaluat sistemul de educatie din Bucuresti ca fiind pe locul 27, din 28 de capitale analizate.

„Uitati-va, program la o scoala din Bucuresti, program de dupa-amiaza. Acesta e un program de dupa-amiaza care este prevazut a se putea intinde pe 7 ore. E o scoala din Bucuresti. Ore reduse la 50 de minute, la 40 de minute, dar copilul sa faca cele 7 materii. Cat de intregi putem fi la minte ca si conducatori ai Ministerul Educatiei sa lasam o asemenea monstruozitate sa functioneze in sistemul de invatamant pe timp de pandemie, cand ne punem problema sa reducem cat mai mult statul copiilor in scoala, in colectivitate? Este un posibil program pentru gimnaziu cu sapte ore. Deci pot fi si zile cu 7 ore. De ce? Ca sa tinem catedrele la toti cei care la testarile de vara iau 2 sau 3, dar sunt buni sa predea. Din cauza asta, la evaluarea sistemului de educatie din Bucuresti, Comisia Europeana ne-a situat pe locul 27 din 28 de capitale”, a conchis Basescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: