Analfabeta lui Dragnea anunta ca a reusit o realizare istorica: „Am avut cea mai mare crestere a puterii de cumparare a salariilor din Romania de dupa 1990”

politica

Premierul Viorica Dancila i-a raspuns, joi, presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce seful statului a criticat rezultatele economice din prima parte a anului, prim-ministrul afirmand ca a fost cea mai mare crestere a puterii de cumparare a salariilor in luna martie.

„Desi in aceasta saptamana, domnul presedinte Iohannis a anuntat ca avem o situatie apocaliptica in ceea ce priveste rezultatele economice din primul trimestru, iata ca ieri, Institutul National de Statistica ne-a anuntat ca am avut cea mai mare crestere a puterii de cumparare a salariilor din Romania, atat fata de luna februarie, luna precedente, cat dupa anul 1990. Astfel, Institutul National de Statistica a anuntat oficial ca venitul mediul din Romania a crescut cu 8,7% in martie 2018 fata de februarie 2018. In aceaasi perioada, inflatia a fost de 0,3% rezultand o crestere a puterii de cumparare de 8,4%. Datele oficiale ne-au confirmat faptul ca februarie 2018 a fost luna cu cel mai redus somaj din Romania si anume, 3,94%”, a spus Viorica Dancila la inceputul sedintei de Guvern.

Presedintele Klaus Iohannis a atacat luni programul PSD, spunand ca acesta este pe contrasensul logicii economice, iar PSD nu reuseste sa urmeze nici macar propriul program, ajungand sa amaneteze viitorul tarii. Seful statului a cerut din nou demisia premierului Viorica Dancila, acuzand Executivul ca nu atrage fonduri si nu se ocupa de investitii.

„S-au publicat astazi datele care arata executia bugetara din primul trimestru al 2018, date publicate cu intarziere. Ma voi referi la aceste date care arata executia finantelor publice. (…) Programul de guvernare PSD s-a aflat de la bun inceput pe contrasensul unei logici economice elementare. PSD a propus romanilor scaderea taxelor si impozitelor, pe de alta parte au propus o crestere puternica a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, drumuri, au spus ei, pentru scoli, au spus ei. Pentru economisti, dar si pentru cei interesati aceasta abordare a produs surprindere. Este vorba de un fel de magie economica propusa de PSD. Scaderea impozitelor, cresterea salariilor si realizarea tuturor celorlalte lucruri este o ecuatie care va fi dusa cu greu la bun sfarsit. Tebuie sa vedem cat va mai tine aceasta iluzie creata de PSD”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: