„Analfabetilor”. Reactia Opozitiei la anuntul lui Dragnea privind „cele mai mari cresteri, in doi ani consecutivi, din istoria Romaniei!”

politica

Anuntul de duminica seara al lui Liviu Dragnea privind cifrele bugetare starneste ironii din partea Opozitiei. Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, afirma ca „Dragnea joaca poker cu bugetul Romaniei si blufeaza ‘cu cifrele pe masa'”.

„Dragnea joaca poker cu bugetul Romaniei si blufeaza ‘cu cifrele pe masa’. Intr-o postare pe Facebook, liderul analfabetilor economici din PSD si ALDE, Liviu Dragnea ne anunta ca PIB-ul Romaniei a ajuns in 2018 la 949,6 miliarde lei, cu 25% mai mult decat in 2016.

Las la o parte ca vorbim de o valoare nominala a PIB-ului, umflata din pixul lui Ghizdeanu, cel care a ramas celebru pentru afirmatia ‘Pai, cat sa fie PIB-ul, domn’ ministru?’.

Insa daca tot e sa punem cifrele pe masa, pai atunci sa spunem ca la finalul anului 2016, inflatia era cu minus iar in doi de ani guvernare PSD – ALDE, inflatia cumulata a fost de aproape 7%, adica a crescut cu peste 700%. Tot cu cifrele pe masa, trebui sa spunem ca dobanda ROBOR era sub 1% cand PSD si ALDE au preluat guvernarea iar acum este peste 3%, adica o crestere de 300%.

Cursul de schimb, atunci cand Dragnea si Tariceanu preluau guvernarea, in ianuarie 2017 era de 4,49 lei pentru un Euro iar acum mai are putin si sparge pragul de 4,80 lei, ceea ce inseamna o crestere a ratelor bancare la creditele in euro de aproape 10%.

Tot cu cifrele pe masa despre guvernarea PSD – ALDE, preturile la utilitati au luat-o razna in doi ani: 1 kWh gaz era 0,10927 lei in ianuarie 2017 iar acum a ajuns 0,13587 lei, ceea ce inseamna o crestere de 24%.

Nu pot sa nu reamintesc aici si ‘teapa’ data pensionarilor carora le-au fost taiate pensiile in 2018 cu 7% iar in 2019 cu 9%, ceea ce cumulat inseamna ca in doi ani, PSD si ALDE au taiat pensiile cu 16% prin neaplicarea formulei de indexare a punctului de pensie in vigoare.

Domnu’ Liviu, mai vreti cu cifrele pe masa, ca mai avem?!

Terminati-o cu joaca de-a cifrele si veniti cu un buget real in Parlament fara scamatoriile prin care ati falsificat executia bugetara din 2018, pe care trebuia deja sa o comunicati public inca de vineri. Mai ”lucrati” la cifre, sa inteleg, sa iasa deficitul pe cash sub 3% din PIB, nu-i asa?! #Analfabetii”, a scris Ionel Danca pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, sustine ca PIB-ul Romaniei a inregistrat in anul 2018 o crestere de 25% fata de 2016. Intr-o postare pe Facebook, duminica seara, Dragnea afirma ca „sunt cele mai mari cresteri, in doi ani consecutivi, din istoria Romaniei!”.

„Romania a incheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde in plus fata de anul 2016, reprezentand o crestere de 32%!! PIB-ul Romaniei a ajuns in 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei in plus fata de 2016, adica o crestere de 25%!! Sunt cele mai cresteri, in doi ani consecutivi, din istoria Romaniei! #indraznestesacrezi”, a scris Dragnea pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: