Analist, dupa ce l-a auzit pe Iohannis: „Se face, vor fi alegeri in doua tururi, nu o mai lungim”

analize

Analistul Sorin Ionita este convins ca alegerile pentru primari de anul viitor vor avea loc in doua tururi de scrutin avand in vedere ca presedintel Iohannis s-a exprimat foarte limpede in acest sens.

„E graitor ca Johannis vede doar alternativa asta: OUG sau asumare. Asta inseamna ca se face, n-o mai lungim. Dati-le un pic de timp si nu uitati ca se lucreaza cu un parlament fundamental ostil, iesit din alegerile model Dragnea-2016, e nevoie de un pic de machiavelism ca sa poti scoate din el ce trebuie, fara sa te blocheze majoritatea. Sau minoritatea maghiara, dupa cum vedeti.

Singurul lucru care conteaza e rezultatul: primari democratici, in 2 tururi”, a scris Ionita pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, ca alegerile locale in doua tururi pot fi introduse si prin ordonanta de urgenta.

„Aceasta discutie se poarta, stiu din sursa sigura, si in Guvern si in PNL. Este decizia Guvernului daca va da ordonanta sau isi va asuma raspunderea. Este posibila orice varianta: lege, asumare, ordonanta de urgenta”, a declarat, joi, Iohannis.

Presedintele a subliniat inca o data ca isi doreste ca primarii sa fie alesi in doua tururi de scrutin.

„Optiunea mea e clara: doua tururi la primari si alegerea presedintilor de CJ din randul consilierilor judeteni”, a mai spus presedintele.

PSD si UDMR se impotrivesc vehement ca primarii sa fie alesi in doua tururi. Coloana vertebrala a PSD este formata in principal din primari, pentru multi dintre ei alegeruile in doua tururi fiind un pericol mortal.

Mai mult despre: ,

Comentarii: