Analist: „Iar trebuie sa intervina ambasadele? La Cotroceni este VID de putere? Totul este BIZAR”

news

Analistul Paul Dragos Aligica sanctionaza dur lipsa de reactie a presedintelui Klaus Iohannis in ce priveste intentiile unor parlamentari ai PSD de a modifica legile penale astfel incat sa ingreuneze activitatea procurorilor.

„Iar trebuie sa intervina ambasadele? Aici am ajuns?! Iar trebuie trase sforile in culise ca si cum la Cotroceni ar fi un vid de putere cu presedintele suspendat?! Nu avem presedinte? Trebuie sa intervina Departamentul de Stat si cancelariile occidentale ca si cum presedintele este suspendat si o tara NATO si UE sta in pragul crizei interne din care doar aliatii externi o mai pot scoate dat fiind ca parghiile contra-ponderilor politice si constitutionale interne nu mai functioneaza?!

Deja lucrurile intra intr-un registru al bizarului. E Iohannis informat cu privire la ce se intampla, sau e tinut intr-o bula de informatii controlate si cosmetizate? Reactiile pe care le are (sau nu le are) la ora actuala sunt atat de bizare, atat de contra-intuitive si atat de lipsite de logica si bun simtul unui om normal (nu mai spunem ale unui om de stat) ca totul incepe sa apara intr-o alta lumina: o poveste din ce in ce mai ciudata.

O rugaminte in special catre acei formatori de opinie care l-au sustinut de la inceput, din primul tur, pe Iohannis si care au fost vehementi sustinatori ai bonitatii sale: Nu va reproseaza nimeni optiunea si nici vehementa. Totusi, aveti un capital si un credit cu omul asta. Daca nu-l puteti folosi in sensul de a-l determina sa-si exercite prerogativele si influenta in moduri care sa se ridice macar la inaltimea unui simplu comunicat de presa al unei ambasade occidentale, macar faceti ce faceti si ajutati-ne sa ne lamurim:

Aveti idee, Iohannis intelege ce se intampla in acest moment in tara? Omul pare total abulic, din alt film. E constient de contra-ofensiva mediatica si politica a mafiei politico-economice transpartinice in plina desfasurare? E informat si intelege care e situatia economica si care sunt implicatiile pe termen mediu si lung? E constient de turnura pe care o iau lucrurile si directia in care basculeaza sistemul politic si institutiile statului? Are o idee cu privire la sufocarea mediatica planficata? Are cineva date de la Cotroceni?

Omul asta cum functioneaza acolo? Stie cineva: Cei care il inconjoara ii pot explica ce semnificatie au evenimentele din ultimele zile? Vor sa o faca? Pot sa o faca? Asculta? Intelege? Omul asta e normal?!”, a scris Aligica pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: