Analist: „Justitia va PIERDE razboiul cu clasa politica”. EXEMPLE, cum politicienii ii SABOTEAZA pe magistrati

politica

Analistul Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, este convins ca justitia va fi invinsa in razboiul cu politicienii corupti. „Au genele mai tari, sunt deja la a treia generatie”, spune Lazaroiu si ofera cateva exemple de cum clasa politica reuseste sa saboteze justitia.

„Avem evident un razboi intre clasa politica si justitie. O spun fara nicio patima. Poate ca par pesimist, dar eu cred ca va castiga clasa politica. Si va spun si de ce.

Au genele mai tari, sunt deja la a treia generatie. S-au multiplicat. Procurorii si judecatorii sunt cam la prima generatie. Se vede si din modul de actiune al taberelor. Clasa politica face ce a invatat mai bine. Nu lupta deschis, foloseste cele mai de neimaginat tertipuri, trage de timp si asteapta ca actiunile justitiei sa se erodeze in perceptia publica. Vor sa arate ca justitia e ineficienta in actiunile ei. Mimeaza acordul cu actiunile judiciare, dar se ascund in spatele unor institutii cu responsabilitate colectiva, cum e Parlamentul, ca sa blocheze tot ce misca”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Ulterior, a revenit si cu cateva exemple concrete, care sa-i sustina teoria.

„Sa dau exemple de actiuni de tergiversare ale politicienilor in razboiul cu justitia. Tactici de macinare a nervilor. Ca sa invatati cum se duce un razboi fara sa arati ca esti in razboi

1. Senatul ar trebui sa emita o hotarare la votul din cazul Sova.

Replica: Tariceanu invita CSM la niste discutii informale (CSM a facut actiunea de conflict la CCR si a obtinut decizia privind votul in cazul Sova). Adica, sa mai vorbim, sa ne cunoastem si noi. Nu suntem pe pozitii diferite, dar hai sa mai stam la o mica barfa…UPDATE: discutia asta informala nu se poate face asa, la o cafea, trebuie sa se pronunte BP, sa redacteze o scrisoare de invitatie catre CSM, bla bla, poate pe la vara…

2. DNA cere Senatului documente oficiale privind votul in cazul Sova, dar si in alte dosare de anul trecut. Foarte probabil documenteaza abuzul in serviciu al lui Tariceanu.

Replica: Biroul Permanent se intruneste si spune ca scrisoarea DNA nu e corect intocmita. Pe asta o stiti din experienta: Ati gresit ghiseul, mergeti la camera 202.

3. DNA, Presedintele si alte institutii fac presiuni asupra Guvernului sa recupereze, prin ANAF, prejudiciile din dosarele condamnatilor.

Replica: ANAF se scarpina dupa ceafa, nu stie ce sa faca. Guvernul gaseste o solutie: facem o alta institutie care sa se ocupe de recuperarea prejudiciilor. Asta o sa dureze o luna, doua, acte normative, alte tergiversari. Se infiinteaza, urmeaza popularea cu functionari, asta mai dureaza cam un an. Cand incepe sa functioneze se cere o exceptie de neconstitutionalitate si institutia se desfiinteaza. O luam de la capat…

Asta ca sa intelegeti de ce politicienii nu pot pierde razboiul cu justitia”, a concluzionat Sebastian Lazaroiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: