Analist: Maia Sandu va destructura si retelele PSD-PNL de contrabanda cu tigari. Ramificatiile ar ajunge pana la ministrul Lucian Bode

analize

Analistul Sorin Ionita (Expert Forum), foarte bun cunoscator al culiselor politice de la Chisinau si Bucuresti, anunta ca Maia Sandu va incepe in curand sa destructureze si retelele de contrabanda cu tigari din Moldova. Ionita afirma ca aceste retele sunt protejate de lideri ai PSD si PNL din teritoriu.

„Legat de stirea precedenta, ai nostri sunt kk-ti pe ei sa nu inceapa destructurarea retelelelor de contrabanda la frontiera – dar nu din Romania, cum te-ai fi asteptat, ci dinspre Moldova, unde noul guvern e chiar complet independent de mafia tigarilor.

Plus ca la Maia Sandu nu prea stiu cum sa ajunga cu propuneri de nerefuzat cei din administratia romana, dupa ce au neglijat-o atatia ani, pana s-a facut mare. Ea si partidul ei suna de-acuma direct la Bruxelles, Berlin si Washington, nu prea mai au nevoie de intermedierea baietilor cu epoleti de la Bucuresti, ca oligarhii negociabili dinainte.

Deci sa va pregatiti in redactiile TV, va fi mult de munca urmatoarele luni la suprimarea stirilor de pe frontiera care implica Ministerul de Interne si alte retele PSD-PNL din teritoriu. Pe masura ce se vor inmulti stirile de la Chisinau care bat spre Bode si generalimea Schengen, plus Diicotii strategici ai lui WKJ, se va intensifica si campania sponsorizata pentru remanierea lui Drula & Stelian. Ca na, trebuie sa dam actiune la popor, fente din glezna, something.

Nu m-ar mira sa inceapa si niste latraturi la adresa SUA de unde te astepti mai putin, daca noul ambasador american la Chisinau va sustine reformele din Moldova fara sa ne intrebe intai pe noi, sau macar sa ne informeze dinainte, ca sa ne extragem cadrele din campul tactic cu tabaciok. Tonul la cantecul anti-american il vor da niste liberali ardeleni de rit nou, patrioti, gen, ma-ntelegi, plus cei in somaj tehnic de la PMP …”, a scris Ionita pe Facebook.

Postarea lui Ionita apare in contextul in care fortele aeriene ucrainene au ridicat un avion de lupta MiG-29 pentru a forta aterizarea unei aeronave An-2 a contrabandistilor care duceau tigari in Romania.

Conform Obiectiv de Suceava, avionul contra­bandistilor a intrat ilegal in Romania in noaptea de vineri spre sambata, fiind depistat de granicerii ucraineni la intoarcerea in statul vecin sambata dimineata.

Avionul An-2 a fost interceptat de un MiG-29 al Brigazii de aviatie tactica „Oleksandr Pokryshkin” Sevastopol si fortat sa aterizeze la ora 7.30 pe unul dintre aerodromurile din districtul Kosiv (Cosauti).

“Agenti ai Serviciului de Politie al Frontierei de Stat si militari ai unitatii speciale DOZOR au retinut 4 persoane. Dupa ce aerona­va a aterizat, au incercat sa scape intr-o masina”, precizeaza un comunicat al Servi­ciului de Stat al Granicerilor din Ucraina.

Cei retinuti sunt suspectati de contrabanda. Infractiunile au fost raportate la parchet si la structurile regionale de la Cernauti si Ivano – Frankovsk ale Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Granicerii ucraineni au in atributii combaterea unei serii intregi de infractiuni, printre care si transportul ilegal de tigari in Romania. Totusi, cel putin pana acum, in acest caz au deschis proceduri penale doar cu privire la „Incalcarea regulilor zborurilor inter­nationale”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: