Analist: „Pas cu pas Basescu este REINVENTAT. Va fi validat ca lider al Opozitiei”

politica

Analistul Paul Dragos Aligica considera ca Traian Basescu are o noua sansa de „reinventare” va urmare a „fixatiei maniacale” pe care politicienii si „impostorii de presa” o au la adresa sa. El a publicat un text pe o retea sociala in care explica cum Traian Basescu „devine din ce in ce mai relevant polic”.

Si uite asa, pas cu pas, din resentiment, ingustime si prostie, reusesc sa il resusciteze si relanseze pe Basescu chiar ei. In loc sa-l lase naiba in pace – un pensionar si un politician in retragere, o varianta de Iliescu si Constantinescu- toti, de la Institutia Primului Domn de la Cotroceni pana la ultimul taliban autodesemnat ca anti-basist dus cu pluta pe internet, de la adversarii sai politici auto-declarati, la impostorii de presa, par toti determinati intr-o fixatie maniacala sa il readuca nu doar in prim plan public dar sa il valideze ca lider al opozitiei.

Erau isterizati mai ieri ca nu stiu ce a zis impotriva justitiei ca si cum chestia respectiva ar fi avut nu stiu ce impact politic sau institutional major. Vax albina. La conferinta de presa de 100 de zile Institutia Primului Domn avea treaba sa se rafuiasca cu predecesorul, in loc sa se rafuiasca cu chestiile prezente si arzatoare: Parlamentul corupt si guvernul corupt si incompetent. (A mai gasit si cu cale sa o faca si prin glume fortate si deplasate, domeniu la care predecesorul sau e tatic, nu ca il bate la puncte, ci sterge pe jos cu el). Iar toata adunatura de gura casca sta in incordare ca si cum ceea ce face si zice fostul presedinte – un „fost”, lipsit de orice parghie instititutinala si politica la ora actuala, alta decat bagatul in seama public- ar reprezenta problema numarul 1 a tarii. Nu mai dau exemple ca sunt garla.

Unde prioritatea numarul 1 a tarii si interesul public dicteaza cu urgenta necesitatea unui guvern competent si demantelarea retelelor de coruptie ancorate in el si la sefia parlamentului, ei stau cu o fixatie vecina cu isteria holbati la Basescu.

Dar asta e. Unde nu e, nu e: Un om are puterea si datoria publica sa opreasca tot circul si brambureala asta, sa dea o linie directoare politicii si dezbaterii nationale, sa faca un pas in arena si sa ocupe locul, sa dea o forma si o directie politica in tara, sa seteze niste prioritati… Nu o face. De ce? Habar nu am. Scrie o carte de dezvaluiri din culisele primelor 100 de zile. Sau cel putin asa lasa aparatul sau de presa sa se inteleaga.

Si asa pas cu pas Basescu nu este doar reinventat dar devine din ce in ce mai relevant polic.

Stiu se vor gasi imediat genii ale analizei politice care sa spuna ca e o „strategie” o „manevra” deliberata, care sa vezi si sa nu crezi, adversitatea fata de Basescu genereaza suport pentru Institutia Primei Doamne care e vazuta ca fina si delicata…si dai si freaca….. Oameni buni, singura manevra si strategie viabila si laudabila in interesul national la ora actuala e ca Romania sa aiba un guvern nou care sa mai demaneleze din influenta retelelor de coruptie la varful structurilor executive si administrative ale tarii. Atat. Restul, ca e Basescu sau ca e X-lescu, totul e irelevant atat timp cat o tot dam la intors si ne ascundem dupa deget in aceasta chestiune.

Dar ce stim noi?! Abia la targul de carte cand se va lansa volumul si vom putea avea informatia de culise vom putea intelege mai bine ce si cum…. Pana atunci: speculam. Noroc cu targul de carte.

Textul a fost publicat pe pagina de Facebook a lui Paul Dragos Aligica.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: