Analistii anti-DNA se intorc impotriva lui Dragnea. Pieleanu: „Liviu Dragnea a scazut in sondaje in ultima vreme”. Ciutacu e si mai nervos

politica

Analistul politic Marius Pieleanu si realizatorul Romania TV Victor Ciutacu il ataca dur pe Liviu Dragnea dupa ce Serban Nicolae a fost inlocuit de la sefia Comisiei Juridice.

”Cu siguranta, increderea in Liviu Dragnea a scazut in ultima vreme. Se poate pune aceasta scadere si in baza unor decizii proaste luate de liderul PSD, dar eu n-as transfera intreaga vina pe liderul PSD. Totusi, PSD e un organism de conducere care are un management colectiv, CEx si Biroul Permanent sunt fundamentale in acest partid si atat timp cat exista o unanimitate de nezdruncinat in privinta aprobarii initiativelor lui Liviu Dragnea, cred ca o parte din vina se poate transfera si pe acest organisme de conducere colectiva. Nu cred ca vina-i apartine in exclusivitate lui Dragnea, ci si tacerii extrem de suspecte a multora dintre liderii acestui partid”, a declarat Pieleanu pentru DC News.

El a adaugat ca ”in mod evident, e vorba, in primul rand, de un anumit tip de slabiciune pe care PSD o demonstreaza de cand a preluat puterea, un anumit tip de reactie spontana la dorinta strazii, sigur ca strada contesta anumite tipuri de initiative pe care PSD le ia neconcordante cu programul de guvernare pe baza caruia a fost votat acest partid.

Pe de alta parte, daca Guvernul ar incerca sa implementeze programul de guvernare, pe zona justitiei macar, nu ar exista probleme de constestatii in strada. Ma gandesc, in primul rand, la celebrul proiect de lege privind raspunderea magistratilor, stipulat explicit in programul de guvernare si care a fost votat de peste 3 milioane de romani. De ce nu incepe reforma in justitie PSD-ul cu initierea de urgenta a dezbaterii publice in Parlament a acestui proiect privind raspunderea magistratilor?

Si cercetarile din ultima vreme subliniaza importanta pentru populatie a elaborarii si promulgarii in cat mai scurt timp cu putinta privind raspunderea magistratilor. Peste 75% dintre romanii din bucuresti se declara nemultumiti de actuala stare a justitiei din Romania. Cred ca acest proiect de lege va putea sa mai atenueze un pic din nemultumirea publica.”

La randul sau, Victor Ciutacu este si el foarte iritat din cauza schimbarii lui Serban Nicolae. El considera ca astfel de decizii genereaza un efect de ura in randurile PSD, care, mai devreme sau mai tarziu, il va spulbera pe Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: