Analiza dura din Israel: „Europa plange ca o FEMEIE pentru ca nu se poate apara ca un barbat”

analize

Sa numesti dusmanul „teroare” este o greseala. Dusmanul este fundamentalismul islamic, care a inecat Europa in sange, crede jurnalistul Amotz Asa-El, citat de Jerusalem Post.

„Plangi ca o femeie, pentru ca nu te poti lupta ca un barbat”, ii spunea mama lui Muhammad al XII-lea cand emirul parasea castelul Alhambra cu lacrimi in ochi, dupa ceremonia de predare catre Spania a ultimului regat din vestul Europei, in 1492.

Acum „plangaciosul” s-a reintors. Spusele lui Francoise Hollande dupa atacurile din noiembrie de la Paris au fost: „Franta e in razboi”. Aceste cuvinte s-au transformat acum in „Europa e in razboi”. Amenintarea musulmana, in fata careia sunt puse mai multe guverne europene, se dezvolta de mai mult de trei generatii, dupa ce Europa de Vest a deschis portile migratorilor pe care, in mare masura, nu a reusit sa ii integreze.

In plan istoric, Europa si islamul au fost in conflict neintrerupt, cu anumite pauze, inca din secolul al VIII-lea, cand armatele musulmane au cucerit Spania, dupa aceea intrand in Franta prin Pirinei, inainte de a debarca in Italia si a ajunge la Roma. A urmat o perioada de dominatie musulmana, din Barcelona pana in Sicilia. Acest episod istoric pote fi minimalizat de crestinii de azi, dar pentru musulmani reprezinta o amintire vie.

In mod asemanator, trupele otomane au lasat urme adanci in cealalta partea a Europei, in Grecia, Bulgaria, Serbia si Ungaria. Spre deosebire de precedentele patrunderi musulmane in Europa, care erau urmarea unor razboaie, acum acestea se desfasoara liber, prin intermediul unei migratii pasnice. Cauzele acestei migratii aduc aminte de luptele europenilor cu musulmanii Evului Mediu si de prabusirea Imperiului Roman.

Inainte ca Roma sa fie „lasata in inconstienta pe campurile de lupta din Germania si Scitia”, numarul romanilor in armata Imperiului scazuse semnificativ. Clasa mijlocie era impovarata de taxe, pentru a putea fi finantate construirea de cladiri publice marete. Orase marete s-au surpat apoi sub presiunea imigratiei, elita hedonista evita politica, iar credinciosii care credeau intr-o noua religie amenintau ordinea sociala, culturala si politica.

O mare parte dintre aceste lucruri au avut loc si in Europa ultimelor decenii. Ca si Roma antica, Europa a deschis portile unei forte de munca necalificate dar iefine, care a adus cu ea fanatici ai religiei. In timp ce europenii au din ce in ce mai putini copii, muncesc mai putin, platesc dari mari pentru proiecte grandioase si li se cere cat mai putina implicare in serviciul de aparare, musulmanii fac exact contrariul.

Acum, dupa ce migratorii arabi rezultati in urma razboaielor civile din zona dau tarcoale Europei, se pare ca acesteia nu i-a ramas decat varianta defensivei. Europa este in fata a ceea ce seamana cu prabusirea Romei si inflorirea islamului. Europa va fi in defensiva permanenta.

Ceea ce trebuie sa faca Europa, in primul rand, este sa denumeasca dusmanul. Sa numesti dusmanul „teroare” este total gresit. Teroarea nu e dusman, ci o arma a dusmanului. Dusmanul este fundamentalismul islamic, ideologia care ii hraneste pe teroristi si ineaca Europa in sange.

Al doilea tel trebuie sa fie reinstaurarea prospetimii politice, deterioarata constant si inconstient in UE. In acest context, cea mai mare problema a fost adusa de introducerea monedei euro care a pus economii solide deasupra unora slabe. Acestor economii slabe li s-au facut cadouri financiare, apoi impunandu-li-se austeritate bugetara. In acelasi timp, UE a privit nepasatoare fuga acestora de responsabilitate.

Pentru a fi purtat un razboi de tipul celui in fata caruia este expusa Europa trebuie reinstaurata responsabilitatea politica si leadershipul. Acest lucru nu poate fi atins de guverne care impoziteaza direct si cheltuie independent. Asta inseamna ca guvernele care continua sa lucreze cu euro vor trebui sa isi consolideze un buget comun si un sistem fiscal unic.

Ceilalti trebuie sa renunte la ideea de a adera la euro si sa se bazeze pe monedele nationale. Va fi o operatie grea, dar va reinstaura convingerea ca toti europenii, indiferent ca vorbim de cetateni sau de guverne, se intorc la spiritul de autoconservare.

Europa trebuie sa le spuna cetatenilor sai ca este in razboi si ca acestia trebuie sa se implice. Asta va presupune redimensionarea serviciilor de siguranta, crearea de organizatii voluntare pentru apararea comunitatilor. Totodata, femeile tinere trebuie sa fie convinse ca trebuie sa aiba mai multi copii pentru ca aceasta criza demografica a Europei crestine duce le degenerare sociala, fenomen care a distrus Roma antica.

Europa va trebui sa intre in cartierele, mintea si inimile migrantilor musulmani si sa se lupte pentru convingerile si ideile sale. Dusmanii trebuie infruntati atat fizic, cat si pe plan educational.

Asta e ceea ce face inamicul islamic zi de zi, an dupa an, in timp ce Europa isi deschide granitele, isi imparte banii, face compromisuri si are tot mai putini copii. Daca nu va exista o reinstaurare a spiritului social, a autoritatii politice, raspunderii individuale si ordinii sociale, Europa crestina poate fi intoarsa cu dosu-n sus.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: